Lotus тръгва по пътя на Porsche

5568
Lotus тръгва по пътя на Porsche
Снимка: Lotus

Британският производител на спортни коли Lotus Cars, чийто собственик отскоро е китайския холдинг Zhejiang Geely, обяви дългоочакваното обновяване на цялата си моделна гама. Президентът на компанията Жан-Марк разкри пред изданието Car, че още през 2020 г. марката ще предложи да напълно нови модела.

Първият автомобил ще замени един сегашните два съществуващи модела – Evora (на снимките) или Exige. Той ще бъде построен на модернизирана версия на алуминиевото шаси на компанията, което по думите на Жане, е пример за лекота, здравина и дълголетие.

Втората машина ще бъде по-скъп спортен автомобил, който ще се превърне в новия флагман на марката. За него ще бъде използвана напълно нова карбонова платформа, като за разлика от спийдстъра 3-Eleven, чието производство ще бъде прекратено през тази година, новата кола ще бъде предназначена и за каране по стандартни пътища.

Lotus и McLaren ще имат нови собственици

Две от легендарните британски автомобилни марки – Lotus и McLaren, най-вероятно съвсем скоро ще се сдобият с нови собственици, съ...

Двата нови модела ще бъдат последвани и от трети – през 2021 или 2022 г. ще се появи първият кросоувър на Lotus, ако не броим концептуалния модел APX 2006 г. (на снимката долу). Жане отказа да разкрие подробности за автомобила, но все пак уточни, че това ще бъде най-лекият SUV в класа си. Неговото тегло ще е около 300 кг. по-ниско от това на основния му конкурент Porsche Macan.

Шефовете на Geely, който е собственик и на марката Volvo, са категорични, че няма да се бъркат на Lotus в избора му на нови модели, както и на обемите им на производство. Според един от членовете на Съвета на директорите на китайскиия концерн – Карл Петер Фостер, британският производител може да повтори пътя на развитие на Porsche. Германската компания беше пред фалит, но след като пусна на пазара първия си кросоувър – Cayenne през 2002 г., се изкачи на върха и вече е една от най-печелившите в света.

 

 

Нова китайска марка се прицели в САЩ и Европа

  Новата китайска марка Lynk&Co, която е собственост на концерна Geely, представи първия си сериен модел. Това е кросоувър,...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com