Mitsubishi атакува „Пайкс Пийк“ с подобрена електричка

30332
Mitsubishi атакува „Пайкс Пийк“ с подобрена електричка

Тази година Mitsubishi се завръща на Pikes Peak International Hill Climb с трета версия на специално конструирания за тази цел електрически автомобил - MiEV Evolution III.

 

И Mitsubishi нахлува в Gran Turismo 6

Mitsubishi е поредният производител, който използва франчайза Gran Turismo 6 за реклама. Японците са нарекли своето творение XR-PHEV Ev...

Миналата година електромобилът завърши втори в класа на електричките, а за тази година целта е ясна. Тя трябва да бъде постигната с помощта на подобренията, направени по модела. Мощността няма да е проблем, тъй като четирите електромотора (по един за всяко колело) генерират сумарно 603 к.с. (450 kW), което е увеличение ск 67 к.с. (50 kW) спрямо MiEV Evolution II. Тази мощност се контролира от системата Super All-Wheel Control (S-AWC) за по-добро управление и сцепление.

Третото поколение MiEV е и по-леко, което се дължи на променен дизайн на тръбнато шаси, в което са внедрени нови олекотени материали. По-голямата притискаща сила се осигурява от леко промененото купе и спойлери, резултат от усилена работа във въздушен тунел.

Годишното изкачване на връх „Пайкс“ в Колорадо е с дължина 20 км и 156 завой. „Изкачването към облаците“ стартира на височина 2862 м и финишира на 4301 м, като тази голяма надморска височина е проблем. Първо, тя влияе на двигателите с вътрешно горене, но разреденият въздух оказва влияние и върху притискащата сила. Все пак електромобилите прескачат първия проблем.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com