„Мото-Пфое“ и Land Rover партнират на Rainforest Challenge Balkans

7734
„Мото-Пфое“ и Land Rover партнират на Rainforest Challenge Balkans

Между 16-ти и 20 септември в Слънчев бряг България ще бъде за първи път домакин на RFC Balkans – едно състезание, което ще направи родината ни част от RFC Global Series.

„Мото-Пфое“ и Land Rover ще подпомогнат един уникален за България и целия Балкански полуостров проект – Rainforest Challenge Balkans (RFC Balkans). Състезанието е в класацията на 10-те най-трудни надпревари в света. Битката с природата, силата на човешкия дух и издръжливостта на машините са от ключово значение за успеха в това off-road начинание, което заема заслужено място сред останали легенди като: Baja 1000, Dakar Rally, Erzberg Rodeo, East African Safari Rally, The Isle of Man Tourist Trophy, The 24 hrs of Le Mans, Pikes Peak, Nurburgring 24 and King of The King of Hammers.

Land Rover помага на българите в Антарктида

На днешния ден, 12 май, се постави началото на едно историческо партньорство между „Мото-Пфое“ и Land Rover от една страна ...

Всяка година участници от САЩ, Австралия, Полша, Китай, Бруней, Виетнам, Русия, Венецуела и др. застават на старта на Rainforest Challenge. Общо 32 националности превръщат състезанието в най-интернационалната надпревара в света. За 17 години българският национален флаг се развя три пъти в Малайзийската джунгла. През 2007 г. Петър Цанов отразява от мястото на събитието състезание, което се превръща в „Голямото бягство“ заради бедственото положение, обявено в провинцията, където се провежда съревнованието. През 2012 г. той отново се връща в Малайзия и заедно със Сабин Коралов прави видео и фоторепортаж от надпреварата. 2013 г. е паметна за българския off-road с участието на първия ни отбор в Rainforest Challenge. Представянето на българите доведе до осмо място в генералното класиране и получаване на лиценз за организиране на RFC Global Series в България.

През 2015 г. светът ще обърне поглед имено към нашата страна и към Балканите, които ще се превърнат в off-road арена на най-смелите екипажи, фенове и журналисти от Централна и Източна Европа. Между 16-ти и 20 септември в Слънчев бряг България ще бъде за първи път домакин на RFC Balkans – едно състезание, което ще направи родината ни част от RFC Global Series.

Като безспорен лидер и господар в off-road-а Land Rover и компанията, която го представлява на българиския пазар – „Мото-Пфое“, решиха да подкрепят организацията на събитието. За целта ще бъде изградено специално трасе за провеждане на тестдрайв с автомобили Land Rover в непосредствена близост до мястото за провеждане на специалните етапи от RFC Balkans. Коли на британската марка ще бъдат паркирани и от двете страни на стартовата арка по време на церемониалния старт, като те ще изпълняват и ролята на „отварящ“ и „затварящ“ автомобил по време на предвижването на колоната от състезатели до старта.

Министерството на здравеопазването се сдоби с нови линейки Ford

Вчера, на официално събитие в автосалона на „Мото-Пфое“, Заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков и управи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com