Най-големият производител в Иран иска да се завърне на руския пазар

3463
Най-големият производител в Иран иска да се завърне на руския пазар
Снимка: presstv.ir

Най-големият ирански автомобилен производител Iran Khodro иска да засили експорта на свои автомобили и счита Русия за основен избор. Както е известно, почти всички световни компании спряха внос на свои модели, а руските производители намалиха производството заради липса на доставки на части. Така страната вече изпитва сериозен недостиг на нови коли и иранците искат да използват този факт.

Намеренията на Iran Khodro бяха потвърдени от Мехди Хатиби, главен изпълнителен директор на компанията. Той лично представи най-новия модел на марката – кросоувъра Rira, след което заяви пред служители на завода край Техеран, че и Иран, и Русия са под икономически санкции на Запада и в светлината на това амбициите марката да се завърне на руския пазар нарастват.

Иран извърши първата си международна търговска операция в криптовалути

Иран направи първата си официална поръчка за внос на стоки, използвайки криптовалути като платежно средство за извършване на сделката т...

„Ще обърнем специално внимание на руския пазар, а също така сериозно обмисляме създаването на партньорства с руски инвеститори. Вече водихме преговори с Москва, като те са в положителна посока. Руският пазар, с неговия огромен потенциал, трябва да стане един от нашите важни пазари“, коментира Хатиби.

Генералният директор на Iran Khodro разкри подробностите на преговорите, а именно дали става въпрос само за експортни доставки от Иран или не се изключва организирането на местно производство на ирански автомобили.

Изявлението на Хатиби идва, след като руският президент Владимир Путин посети Техеран през юли и се срещна с иранския си колега Ебрахим Раиси и върховния лидер - аятолах Али Хаменей. Според запознати, продажбите на автомобили на иранската компания в Русия може да започнат още през 2022 г.

Русия е обект на все по-строги санкции, докато Иран е под тях от десетилетия, но се изправи пред по-строги санкции през 2018 г., когато САЩ едностранно се оттеглиха от ядреното споразумение между Техеран и световните сили. И двете страни (Иран и Русия) отговориха на санкциите, като засилиха взаимноизгодното сътрудничество в ключови области, предназначено да подпомогне подкрепата на икономиките.

Арестович: Иран е дал дронове на Русия, с които да се бори с HIMARS

Иран е предал 46 дрона за военни цели на Русия и някои от тях вече са използвани на бойното поле в Украйна. Това заяви Олексий Арестови...

„Възнамеряваме да организираме износа на нашите автомобили за Русия тази година“, каза Мехди Хатиби. В същото време той добави, че въпреки че Iran Khodro се надява да продължи да присъства на пазари като Азербайджан, Оман и Ирак, но „по отношение на обемите Русия е най-важната“. "

Плановете на Iran Khodro са през тази година да произведе повече от 500 000 автомобила, като целта е да продаде 100 000 коли в чужбина през следващите 3 години. В момента Иран изнася едва 20 000 автомобила годишно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstreck - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Opel възражда Frontera в нова опаковка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com