Наследникът на Veyron ще ускорява до 100 км/ч за 2 секунди!

10246
Наследникът на Veyron ще ускорява до 100 км/ч за 2 секунди!

Chiron, както се предполага, че ще се казва моделът, ще гони и максимална скорост от около 463 км/ч.

 

За наследника на Bugatti Veyron се говори от доста време вече. И след като дизайнерите на Bugatti вече се оттърсиха от бремето да мислят как да направят следващата специална версия на Veyron (който най-после успя да намери и последния си клиент), всички усилия вече са насочени единствено към Chiron, както се твърди, че ще се казва новият модел.

SCG 003 е най-бързият автомобил на „Зеления ад“

Когато го представиха на салона в Женева преди малко повече от месец, заявката на Scuderia Cameron Glickenhaus бе, че ще гонят обиколка...

Списание CAR твърди, че целта пред този автомобил е ускорение до 100 км/ч за 2 секунди, което е с 0,5 сек по-бързо от Veyron SS WRE. Това е искал и Фердинанд Пиех, бившият вече Председател на борда на директорите на VW Group. Хипер автомобилът ще продължи да разчита на W16 8,0-литровия двигател, чиято мощност ще е около 1500 к.с. и благодарение на нея той ще постигне динамични характеристики, с които „ще засрами някои Ф1 болиди“

Смята се, че въртящият момент ще остане 1500 Нм, колкото е при Veyron Super Sport, но двата автомобила няма да имат много общо по между си, тъй като Chiron ще разчита на 92% нови или модифицирани части. Очаква се той да се сдобие с електрически турбини, директно впръскване на горивото и деактивиране на част от цилиндрите, за да може да постигне заложена цел от около 20 л/100 км среден разход.

Очакванията бяха, че Chiron ще дебютира по-късно тази година, но преди време Фердинанд Пиех заяви, че е необходимо още време, което означава, че ще го видими догодина. Много вероятно – по време на автомобилния салон в Женева, който ще се проведе в началото на март 2016.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com