NEXT TWO е решението за автономна мобилност на Renault

39949
NEXT TWO е решението за автономна мобилност на Renault

Автономните автомобили са истинска стъпка в посока към мобилността на бъдещето и подобряване на безопасността. NEXT TWO е визията на Renault за автономен електрически автомобил за 2020 година. Renault Connectivity управлява определени шофьорски функции, давайки на шофьорите полезно допълнително свободно време, като едновременно с това подобрява безопасността.

Renault KWID CONCEPT дебютира в Делхи

KWID CONCEPT, концепция, представена на автомобилното изложение в Делхи, подчертава едновременно ангажимента на Renault към новите паза...

За Renault автономното шофиране е най-ефективният начин да се отговори на тези предизвикателства. Основната иновация, която предоставя допълнително свободно време на пътниците в NEXT TWO, естествено е делегирането на шофьорски функции: в определени специфични зони NEXT TWO поема контрола върху автомобила. Вече не се налага водачът да се концентрира върху автомобила отпред, нито да следи автомобила отзад. NEXT TWO се грижи за всичко това, докато водачът пренасочва вниманието си към други неща.

За да може NEXT TWO да превключи на режим на делегирано управление, автомобилът трябва да се движи по „защитен“ маршрут, по който няма нито пешеходци, нито велосипедисти, претовареният трафик се движи със скорост под 30 км/ч и не се налага смяна на лентата на движение. Делегирането на функции за управление трябва да трае поне 5 минути. Ако горните условия са налице, шофьорът ще може да натисне бутон и да се концентира върху нещо друго. Автомобилът ще се движи сам.

Втората ключова технология в NEXT TWO прототипа е неговата свързаност. Способността на системата да се свързва с Cloud услугите, навсякъде и по всяко време, позволява на шофьора да се възползва възможно най-добре от допълнителното време, спечелено по време на делегираното управление. Това е специфична функция на подхода на Renault към автономните автомобили.

Volvo лансира уникален проект за автономно шофиране

Компанията анонсира старт на “Drive me” - програма за Автономно шофиране, разработена в партньорство с Министерството на тр...

Разработването на автомобил, който е способен да се движи самостоятелно, напълно безопасно, ще отнеме време. Въпреки това, NEXT TWO, който е базиран на Renault ZOE, представлява първоначална стъпка в тази посока, позволявайки делегирането на определени функции от управлението, без риск, в ясно определени ситуации. NEXT TWO е оборудван с камера, обърнат напред сензор и ултразвуково поле около автомобила, които заедно оформят щит за гарантиране на безопасността на пътниците в автомобила.

Обърнатият напред сензор се използва за анализ на автомобила отпред, изчислявайки колко далеч е той и с каква скорост се движи. Камерата служи за засичане на страничните маркировки на земята, за да може правилно да позиционира автомобила в лентата на движение.

Оборудван с функцията Automated Valet Parking – изключително полезна за ежедневно използване – NEXT TWO е способен на самостоятелно паркиране или сам да излезе пред офиса или дома, за да вземе шофьора си. Тази функция се контролира чрез смартфон и специално приложение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com