Nissan показа революционния си състезател за Льо Ман

32969
Nissan показа революционния си състезател за Льо Ман

От Nissan планират да направят истинска революция в 24-те часа на Льо Ман. Японците разкриха финална версия на своя хибридно-електрически състезателен автомобил ZEOD RC, който ще се състезава в култовата надпревара догодина.

През юни тази година от компанията показаха първоначална версия на прототипа, но това, което виждаме сега, е окончателният вариант. Състезателят притежава редица модификации по дизайна, нови отвори за охлаждане, както и някои аеродинамични подобрения. Технологията в основата на колата е еволюция на Leaf Nismo RC, като с нейна помощ ZEOD RC ще е първата кола, направила обиколка на пистата Льо Ман изцяло на електричество.



Японците гордо подчертават, че прототипът им ще може да вдига 300 км/ч и ще бъде по-бърз от представителите на клас LM GTE. Водачът ще има възможността да избира между електрическия мотор и олекотения 1.6-литров бензинов двигател (който работи съвместно с петстепенна трансмисия и предоставя 300 коня на колата).

ZEOD RC ще бъде използван като основа за тестване на електрическите технологии на Nissan в помощ на бъдещата програма LMP1 на компанията.

Часовник ви свързва с автомобила

На изложението във Франкфурт Nissan показа Nismo Concept Watch, свързващ водача с неговия Nissan, но с прелята кръв от Nismo. Смартчас...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com