Новият Range Rover вече е в България

9805
Новият Range Rover вече е в България
Снимка: Actualno.com

Новото поколение на Range Rover беше представено само преди няколко седмица, а сега беше отбелязана и премиерата му за България. От представителството на марката у нас – компанията „Мото Пфое“, се похвали, че до момента са получили 40 поръчки за всъдехода, като тези купувачи дори не са виждали колата на живо.

Петото поколение на легендарния модел е на най-новата модулна платформа MLA-Flex, върху която ще бъдат изградени почти всички бъдещи модели на концерна Jaguar Land Rover. Твърдостта на каросерията е увеличена с впечатляващите 50%, коефициентът на аеродинамично съпротивление Cx е намален до 0,30 срещу 0,34 при предшественика си.

Range Rover Evoque смайва с технологии от бъдещето (тест-драйв)

През 2008 година на автосалона в Детройт беше показан прототипът Land Rover LRX, който предизвика огромно внимание и потресаващи реакци...

Както и досега, Range Rover се предлага в два варианта на междуосие – стандартна и удължена, но за първи път в историята на модела ще има и вариант със 7 места в салона (само за дългата база).При нея междуосието е увеличено със 75 мм, което позволява допълнителни 20 мм между седалките, а височината на покрива е снижена с 10 мм.

Що се касае до двигателите, под капака на флагмана на британската марка, е разположен V8 двигател с обем 4,4 литра, развиващ 530 к.с. Тази версия развива от 0 до 100 км/ч за 4,6 секунди. Има две хибридни модификации (PHEV) с 510 и 440 к.с., както редови дизели с 6 цилиндъра, развиващи 249 и 350 к.с.

Всички мотори работят с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF. Трансмисията запазва отличните си всъдеходни способности, като е снабдена с двустепенна раздатъчна кутия с понижаващи предавки. Вместо постоянно задвижване на четирите колела с блокировка на междуосевия диференциал се използва система iAWD със заключване на предна ос с помощта на електронна муфа. Има и активен диференциал за задните колела.

Системата за задвижване на четирите колела се активира сама при движение по тежък терен и при потегляне н студено време. В нормални условия и при скорост от 35 до 160 км/ч задвижването на предните колела е изключено, като така съпротивлението намалява с 30%, а това помага за намаляване на разхода на гориво.

Най-мощото Volvo XC60 стъпи на пазара у нас

Най-мощната версия на кросоувъра Volvo XC60, която носи името Polestar Engineered, стъпва на българския пазар. В нейната основа е модиф...

На пазара у нас всъдеходът е достъпен и в двата си варианта – стандартен и дълго база, като нивата на оборудване за три - SE, HSE и Autobiography. През първата си година след излизането на пазара новият Range Rovet ще се предлага в специална версия - First Edition.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstreck - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Opel възражда Frontera в нова опаковка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com