Новото Suzuki Baleno дебютира в България

8106
Новото Suzuki Baleno дебютира в България
Снимка: Христо Петров

Изцяло новият хечбек застава срещу конкурентите си с изключителен простор, богато оборудване и впечатляваща икономичност.

На 17 май в Хотел „Вила Екатерина”, само на няколко километра от столицата, се състоя официалната премиера за България на най-новия модел на Suzuki - Baleno, който идва с амбицията да защити имиджа на японската марка като един от водещите производители на компактни автомобили.

Точно една година компанията представи най-новото поколение на легендарния SUV – Vitara, като с този модел от Suzuki припомниха за своята експертиза в разработването на 4х4 автомобили, а сега Baleno се явява като доказателство и на повече от 60-годишният опит на японския производител в разработката на компактните модели. Тя ще бъде допълнително затвърдено с представянето на новия Ignis в края на годината, а от Suzuki обещават по 2 нови модела всяка година.

 

Suzuki Baleno ще дебютира на 15 септември

Suzuki разпространи малко информация като подгрявка за новия си компактен 5-местен хечбек Baleno. Моделът произлиза от концецията iK-2,...

Дизайнът на Baleno е оформен под мотото "Liquid Flow". Ниският и широк профил на автомобила подчертава внушението за динамика. В екстериора правят впечатление елементи в хром. Още при базовото ниво на модела са налични хромирани линии в предната решетка и във вратата на багажника, а при най-високото ниво на оборудване, са включени и дръжки на вратите в хром. Светлините на новото Baleno не изневеряват на общата хармония в екстериора на автомобила и веднага се забелязват интегрираните в HID фаровете LED дневни светлини оформени с плавна извивка.

 

Комфортът, който предоставя новото Baleno се усеща най-осезаемо във вътрешното пространство. Изключително просторно купе, което осигурява максимален комфорт както за пътниците на предните седалки, така и за тези отзад. Разстоянието от 805 мм между основите на предната седалка и задната седалка дава може би един от най-добрите в класа простор за коленете на пътниците. Съвсем категорично обаче, със своите 312 мм разстояние на отвореното пространство в основите на задните врати Baleno заема водеща позиция пред своите директни конкуренти. Suzuki Baleno е победител и в още една категория – багажното отделение. На ваше разположение са от 355 до 1085 литра гъвкаво пространство за багаж.

 

Новото Baleno изненадва аудиторията и по още един показател – тегло. То е по-леко с 170 кг в сравнение с другия компактен модел на Suzuki – Swift. Благодарение на TECT (Total Effective Control Technology), технология, която Suzuki представи миналата година при модела Vitara, моделът е оборудван с изключително лека и яка рамка, която осигурява максимална защита на пътниците в случай на удар.

Suzuki Swift стигна кота 5 000 000

Моделът, чиито продажби стартираха през ноември 2004г. в Япония, вече повече от десетилетие е олицетворение на експертизата на Suzuki в...

В двигателната гамата на модела има два изцяло нови мотора, които постигат по-добри динамични характеристики и по-добра горивна ефективност: - нов еднолитров BOOSTERJET 3-цилиндров турбо двигател с директно впръскване; - нова SHVS полу-хибридна система

Двигателят 1.0 BOOSTERJET предлага мощност от 112 к.с. при 5500 об/мин и 170 Нм в диапазона 2000 – 3500 об/мин. Той се куплира с 5-степенна механична или 6-степенна автоматична кутии.

Baleno се предлага и с нов 1.2-литров мотор DUALJET, комбинира с 5-степенна механична кутия и безстепенната автоматична трансмисия (CVT). Максималната мощност тук е 90 к.с., а въртящият момент 120 Нм. Много интересен е хибридният вариант SHVS, която използва интегриран генератор Starter (ISG), който съдейства на двигателя при стартиране и ускоряване на машината, и генерира ток при регенеративното спиране. Системата използва компактна, високо производителна литиево-йонна батерия, поставена под предната седалка.

Снимки: Христо Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com