X
 
 

Opel Zafira претърпя трансформация

13108 0
photo of Opel Zafira претърпя трансформация
Снимка: Opel
Досега бяха свикнали да приемаме Opel Zafira като семеен миниван, но моделът претърпя доста странна трансформация и новото му поколение се превърна в по-голям пътнически бус. До голяма степен той повтаря появилите се по-рано на пазара Citroen SpaceTourer, Peugeot Traveller и Toyota ProAce Verso, като е получил добавка Lite към името си.

Всъщност, досега този модел беше известен като Opel Vivaro и представляваше разновидност на Renaut Trafic. Преминаването на германската марка към концерна PSA обаче доведе до промяна не само в названието, но и в сегмента, в която вече попада моделът.

Новият дизайн на Opel дебютира при следващата Corsa

Първият нов модел на Opel, разработен слез преминаването на германската марка под крилото на алианса PSA Group, ще бъде следващото поко...

От машините на Citroen, Peugeot и Toyota новият Opel се отличава най-вече по оформлението на предницата, където има нови светлини и решетка на радиатора. В салона разликата е единствено в емблемата на волана. Както и „роднините” си, Zafira Lite се предлага в три варианта на дължина – 4,6, 4,95 и 5,3 метра. Базовият вариант е с два реда седалки, а за двата по-големи се предлага като опция и трети ред. Общият брой места може да достигне 9.

Като оборудване Zafira Life не се отличава от другите три модела. Списъкът с опции включва кожен салон, стъклен покрив, електрическо отваряне на вратите и много друго. Гамата двигатели не предлага изненади. Както и останалите ванове на PSA в Европа, и този е оборудван с турбодизели – 1,5-литров (105 или 125 к.с.) и 2,0-литров (150 и 180 к.с.). Ше има и версии със задвижване на четирите колела, които ще се произвеждат от френската фирма Dangel, а през 2021 г. ще излезе и вариант само на ток.

Освен под марата Opel новата Zafira Lite ще се предлага и като Vauxhall за британския пазар. Любопитното е, че и двете версии – за Европа и за Обединеното кралство, ще се правят в завода в Лутън (Англия), където досега се произвеждаше семейството Vivaro.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители