Opel Zafira претърпя трансформация

34413
Opel Zafira претърпя трансформация
Снимка: Opel

Досега бяха свикнали да приемаме Opel Zafira като семеен миниван, но моделът претърпя доста странна трансформация и новото му поколение се превърна в по-голям пътнически бус. До голяма степен той повтаря появилите се по-рано на пазара Citroen SpaceTourer, Peugeot Traveller и Toyota ProAce Verso, като е получил добавка Lite към името си.

Всъщност, досега този модел беше известен като Opel Vivaro и представляваше разновидност на Renaut Trafic. Преминаването на германската марка към концерна PSA обаче доведе до промяна не само в названието, но и в сегмента, в която вече попада моделът.

Новият дизайн на Opel дебютира при следващата Corsa

Първият нов модел на Opel, разработен слез преминаването на германската марка под крилото на алианса PSA Group, ще бъде следващото поко...

От машините на Citroen, Peugeot и Toyota новият Opel се отличава най-вече по оформлението на предницата, където има нови светлини и решетка на радиатора. В салона разликата е единствено в емблемата на волана. Както и „роднините” си, Zafira Lite се предлага в три варианта на дължина – 4,6, 4,95 и 5,3 метра. Базовият вариант е с два реда седалки, а за двата по-големи се предлага като опция и трети ред. Общият брой места може да достигне 9.

Като оборудване Zafira Life не се отличава от другите три модела. Списъкът с опции включва кожен салон, стъклен покрив, електрическо отваряне на вратите и много друго. Гамата двигатели не предлага изненади. Както и останалите ванове на PSA в Европа, и този е оборудван с турбодизели – 1,5-литров (105 или 125 к.с.) и 2,0-литров (150 и 180 к.с.). Ше има и версии със задвижване на четирите колела, които ще се произвеждат от френската фирма Dangel, а през 2021 г. ще излезе и вариант само на ток.

Освен под марата Opel новата Zafira Lite ще се предлага и като Vauxhall за британския пазар. Любопитното е, че и двете версии – за Европа и за Обединеното кралство, ще се правят в завода в Лутън (Англия), където досега се произвеждаше семейството Vivaro.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Opel възражда Frontera в нова опаковка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com