Peugeot атакува Франкфурт с концепцията Fractal

8653
Peugeot атакува Франкфурт с концепцията Fractal

Peugeot настъпи здраво газта през първата половина на 2015 и във Франкфурт ще се появи във върховна форма: с продадени 886 000 бройки до края на юни 2015, с увеличение на автомобилните продажби от 3,9% в световен мащаб, със силен ръст в Европа (+6,7%), Aзия (+9,6%), Африка и Близкия изток (10,9%) и Индия/Тихоокеански регион (50,2%).

На щанда си Peugeot представя нова визия за бъдещето с иновативния концепт Fractal. Футуристичните линии на този електрически градски автомобил разкриват новата интерпретация на Peugeot i-Cockpit®, където фокусът е поставен върху звука, за да се предложи още по-инстинктивно шофиране.

Зрение, допир и сега слух са призовани да потопят водача и пътниците в уникално сензорно изживяване, благодарение на 9.1.2 акустична система, комбинираща 9.1 hi-fi конфигурация с инфра-бас високоговорители, вградени в гърба на всяка седалка за динамично разпределяне на звука.

Продажбите на Peugeot вървят уверено нагоре

Продажбите на PSA в Европа достигнаха 984 000 автомобила, което е ръст от 2,9% в сравнение с първото шестмесечие на 2014. Продажбите на...

 

Бразилският звуков дизайнер Амон Тобин работи съвместно с дизайнерите на Peugeot, за да създадат интериорна звукова идентичност за концептуалния автомобил, както и неговия екстериорен подпис, който се променя в зависимост от това дали автомобилът ускорява, намалява или се движи с постоянна скорост. Тази особеност е предназначена да алармира пешеходците и велосипедистите, което означава, че автомобилът се чувства като у дома си в градски условия.

Peugeot Fractal демонстрира и иновативни технологии в кокпита. Нead-up системата върви заедно с дигитален таблет с HD холографен дисплей, докато компактният волан е с вградени сензорни падове и сензорен (с двойно докосване) интерфейс за контрол на функциите и акустичната атмосфера. 80% от частите в интериора са 3D-принтирани, включително невибриращите повърхности, които насочват звука, точно като в концертна зала. И накрая, вратите могат да се отварят дистанционно чрез часовник Samsung Gear S.

 

Peugeot вади най-доброто в Гудууд

Фестивалът на скоростта в Гудууд, който се провежда от 1993 насам, се наложи като най-изисканото в света автомобилно „градинско п...

Задвижван от изцяло електрически тракт, това градско купе генерира 204 к.с. и може да измине 450 км, благодарение на своите много елегантни линии, теглото му, което е ограничено до 1000 кг, и гуми Tall&Narrow. Със сигурност е бърз, достигайки 100 км/ч за 6,8 секунди и изминаващ 1000 м със старт от място за 28,8 секунди. Той се чувства чудесно в града, благодарение на компактната му стойка (само 3,81 м) и променлив просвет от 7 до 11 см.

Другите акцентие на щанда на Peugeot ще са 308 GTi by Peugeot Sport, 308 R Hybrid и 308 Racing Cup.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com