X
 
 

Peugeot-Citroen купи Opel

4431 0
Peugeot-Citroen купи Opel
Снимка: Владимир Мачоков
Френската компания PSA Group, производител на Peugeot и Citroen, придобива марката Opel и британската му версия Vauxhall, съобщи "Ройтерс".

Досега те бяха част от американската General Motors. Чрез сделката те се отказват от европейския си бизнес.

Сделката е на стойност 2,2 млрд. евро и тя ще направи групата втория по големина производител на автомобили в Европа с пазарен дял от 17%.

Peugeot смени предназначението на 5008

Френският производител Peugeot напълно разсекрети втората генерация на модела си 5008. Официалният дебют на автомобила пред публика ще ...

"Убедени сме, че Opel Vauxhall ще има значителен успех с наша подкрепа", коментира Карлош Тавареш, изпълнителен директор на PSA Group. "Тъй като вече сме създавали успешни продукти за европейския пазар, знаем че Opel Vauxhall е правилният партньор".

Изпълнителният директор на General Motors Мери Барра посочи, че сделката ще позволи на компанията да се насочи към нов технологии.

PSA Group обяви на 14 февруари за всеобща изненада, че води преговори за закупуването на марките. Европейското подразделение на General Motors показва поредица от лоши финансови резултати, като миналата година загубата му беше 257 млн. долара, предаде бтв.

PSA Group има за 2016 г. нетна печалба от 2,15 млрд. евро. Това стана три години, след като тя бе спасена от фалита с помощта на държавата и китайския индустриален конгломерат Dongfeng.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Дневен хороскоп за 13 декември
Дневен хороскоп за 13 декември

Овен  Този петък ще спечелите приятел. Най-интересно ще бъде, че до скоро той е бил ваш конкурент и дори враг. Запазете отношенията си.  Телец През...

Последно в Актуално