Поглед в бъдещето чрез VW Golf R Touch concept

47112
Снимки:

Концепцията, която концернът представи на изложението CES в Лас Вегас, показва в каква посока ще се развива дизайнът на интериора на моделите на Volkswagen.

 

Volkswagen отмъкна един от най-големите шефове на BMW

Бомбастичната новина бе съобщена тази сутрин, а за BMW тя е повече от шокираща. Още повече, че в последно време от компанията изтече се...

Проектиран да представи интериора на бъдещите модели, основното в тази концепция са дигиталните панели. Моделът разчита на еволюция на инфотейнмънт системата на компанията, която може да се упрвлява и с жестове. В центъра на всичко е големият 12,8-инчев централен тачскрийн дисплей. Новата система е проектирана, за да намали възможностите за разсейване от страна на водача, въпреки че предлага огромен брой функции, повечето от които се контролират чрез сензорни екрани и сензорни бутони.

 

Golf R Touch concept е оборудван с 12,8-инчов сензорен екран с висока резолюция за инфотейнмънт системата, а под него е разположен 8-инчов сензорен Control Center, от който водачът настройва клиатичната и медийната системи. Конвенционалното приборно табло е заменено от 12,3-инчов Active Information Display. Със сензорни контролери се регулират външните светлини и страничните огледала.

 

VW Golf R Variant е с 300 „коня“

Volkswagen показа Golf R Variant, изпреварвайки официалния му дебют на салона в Лос Анджелис. Това на практика е комби версия на флагма...

Volkswagen казва, че централният тачскрийн и Аctive Info Display могат да се персонализират според изискванията на отделните шофьори, което е толкова лесно, колкото е същата операция с таблет. Функцията за разпознаване на жестове се управлява от 3D камера, монтирана в контролния панел на тавана, и когато водачът докосне тавана, дигиталните контролери за понаромния покрив ще се покажат върху големия 12,8-инчев дисплей. Премествайки ръката отпред назад ще отвори панорамния покрив, докато обратно движение на ръката ще го затвори.

 

Чрез същите жестове могат да се регулират седалките напред и назад. Например, когато прокарате ръка отстрани на седалката, централният дисплей ще покаже контролерите за настройване на седалките, което позволява на водача и пътника до него да настройват седалките си чрез екрана.

Като финален щрих, Volkswagen твърди, че амбиентното осветление на борда поддържа невероятните 16,7 млн. цветови комбинации. Рано или късно всички тези технологии ще бъдат вградени в серийните автомобили на концерна.

VW представи 2,0-литров дизел с 272 к.с.

По време на техническа презентация, проведена във Волфсбург, Volkswagen представи 4-цилиндров 2,0-литров турбодизелов двигател, чиято м...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com