Porsche Panamera се превръща в лимузина

2288
Porsche Panamera се превръща в лимузина
Снимка: Porsche

Второто поколение на Porsche Panamera бе представено едва преди няколко дни. Вече е сигурно, че германският производител на спортни коли ще предложи и комби верния на модела си, в чиято основа ще бъде концептуалният Panamera Sport Turismo. Освен това обаче се предвижда и пускането на удължена модификация - Panamera Long, която ще може да съперничи на най-луксозните лимузина на пазара.

В интервю за Auto Express един от топ-инженерите на марката Роберт Кор, който ръководи отдела, занимаващ се с разработката на каросерията на модела, призна за предстоящото излизане на такава модификация. "Подобен автомобил ще се ползва с огромна популярност на важни за нас пазари. Такъв например е китайският. Създаването на Panamera с удължена база няма да е проблем, защото шасито на модела позволява цели 4 варианта на разстояние между двете оси", обясни Кор.

В момента междуосието на модела е 2950 мм, но за новия вариант то ще нарасне до 3100 мм. Двигателите за новата версия ще бъдат заети от стандартната Panamera. Тя се предлага с нов бензинов би-турбо V8 мотор с обем 4,0 литра и мощност 550 к.с, както и с 2,9-литров V6 също с турбо, развиващ 440 к.с. Дизеловата модификация е с 4,0-литров V8, разполагащ с 422 к.с., като се очаква именно тя да бъде най-търсена в Европа.

Бъдещата Panamera Long ще бъде представена до края на годината, като в Porsche все още обмислят възможността тя да бъде предлагана и на Стария континент. Причината е, че на европейския пазар подобни автомобили не се търсят. Със сигурност обаче освен в Китай версията ще се продава и в Русия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com