Porsche Panamera се превърна в хибрид

7048
Porsche Panamera се превърна в хибрид
Снимка: Porsche

Германският производител Porsche представи нова модификация на второто поколение на хечбека си Panamera. Тя се задвижва от хибриден силов агрегат, благодарение на което е и най-икономичната версия на модела. В същото време 4 Е-Hybrid е и най-достъпният като цена вариант на Panamera, който ще се предлага на пазара.

Задвижването на автомобила е поверено на 2,9-литров бензинов турбо V6 бензинов двигател с 330 к.с. и 450 Нм въртящ момент, работещ в комбинация с електромотор, който развива 136 к.с. и 400 Нм. Той се захранва от комплект литиево-йонни батерии с емкост 14,1 кВт/ч. Сумарната мощност на агрегата е 462 с. и 700 Нм.

При новата хибридна Panamera електрическият мотор се задейства веднага след натискане на педала на газта, докато при предишното поколение на модела той се включваше едва, след като педалът е изминал поне 80% от своя ход. Това позволява на хечбека вече да ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,7 секунди, което е с 0,9 секунди по-бързо от досега. Максималната скорост на машината е 278 км/ч (при първото поколение на хибрида тя бе 270 км/ч).

Увеличен е и пробегът на автомобила само на електричество. Сега то е 50 км, докато при предшественика му беше 30 км. От компанията твърдят, че смесеният разход на гориво при Panamera 4 E-Hybrid е 2,5 л/100 км.

Всички данни от работата на агрегата, както и на останалите основни системи на хечбека излизат на 12,3-инчов сензорен дисплей. Така водачът получава сведения за пробега до следващото зареждане, за моментния разход на електроенергия, както и за работата на системата за рекуперация на енергията.

Цените на хибридната Panamera в Германия стартират от 100 533 евро, което го превръща в едно от най-атрактивните предложения за модела. За сравнение дизеловият вариант – 4S Diesel, развиващ 422 к.с., е оценен на минимум 117 000 евро. Бензиновата 4S с 440 к.с. стартира от 113 000 евро, докато топ-версията – Panamera Turbo, която разполага с 550 к.с., тръгва от 153 000 евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Holiday Mobile: Лидерът на Camping & Caravaning Expo 2024 ни очарова за пореден път

4 мита за бензина, в които мнозина все още вярват

Продажбите на нови автомобили в ЕС падат

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com