Prius си намери достоен конкурент в лицето на Hyundai IONIQ

7927
Prius си намери достоен конкурент в лицето на Hyundai IONIQ

Корейците отдавна ни подгряват за своя „3 в 1“ модел, но сега за пръв път пускат и официални снимки и малко информация.

IONIQ ще е глобален модел, а определението „3 в 1“ не е случайно. Hyundai ще продава автомобила като хибрид, plug-in хибрид и изцяло електрически вариант. Първият сериен модел, който ще види бял свят, е хибридът. Виждате го на снимките. И повече от ясно е, че това е много, много достъпен и общосмилаем дизайн, нещо, с което не може да се похвали третото поколение на Prius.

Genesis G90: най-луксозният Hyundai

Седанът G90 е първият продукт на новосформираната луксозна марка на Hyundai – Genesis. Той бе определен от корейската компания ка...

 

Интериорът на IONIQ е типичният за Hyundai, като са добавени повече сини акценти, нов „срязан“ волан и дигитален приборен панел. Скоростният лост е много стилен и е предназначен за 6-степенен автомат с два съединителя. Очевидно е, че това е топ нивото на оборудване.

 

Технически детайли към момента липсват. Знае се към момента, че задвижването ще се осигурява от 1,6-литров GDI двигател със 103 к.с. и 146 Нм. Той работи съвместно с електромотор, генериращ 32 kW (43 к.с.) и 170 Нм. Корейският тестови цикъл показва, че моделът ще изразходва 1 литър бензин за изминаване на 22,4 км. Пресмятане спрямо европейския стандарт е възможно, но няма да си правя труда, тъй като разликата няма да е малка предвид големите различия между двата стандарта за измерване на среден разход. В скоро време очакваме подробности, които своевременно ще сведем на вашето внимание.

Първият тийзър на Hyundai Elantra изглежда обещаващо

И Hyundai се впуска в надпреварата за привличане на светлините на прожекторите върху себе си. Предстоящият автомобилен салон във Франкф...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com