Производител отива на съд за връщането на модел на пазара

4731
Производител отива на съд за връщането на модел на пазара
Снимка: Dodge

Решението на Dodge да възстанови производството и продажбите на най-мощния SUV на света - Durango SRT Hellcat, може да струва скъпо на компанията. Тя беше обвинена от свои клиенти във фалшива реклама, като те смятат да дадат под съд производителя, ако той не отмени решението си.

Възобновяването на производството на кросоувъра с мощност 720 конски сили, оборудван с двигател V8 6.2, който първоначално беше замислен като ограничен и колекционерски модел, очаквано предизвика недоволство сред собствениците на автомобила и те са готови да защитят правата си в съда. Собствениците настояват, че връщането на колата ще направи техните копия по-малко ценни.

Dodge Durango SRT е най-бързият всъдеход със 7 места

В последно време марката Dodge активно залага на спортния имидж, който бе изграден от нейните масъл-карс през 70-те години на миналия в...

По-рано тази седмица от Dodge обявиха намерението си да върнат Durango SRT Hellcat на пазара, което беше прието с радост от феновете на марката. Притежателите на кросоувъра обаче са на обратното мнение, като твърдят, че са си купили автомобила, защото от компанията първоначално са обявили, че той ще се произвежда само една година. Съответно, това ще повиши цената на техните коли, но сега ще се случи точно обратното.

Всъщност Dodge обеща да ограничи пускането на Durango SRT Hellcat само за 2021 г., като това беше посочено и в официално съобщение за пускането на автомобила преди година. Първоначално неговият тираж трябваше да бъде 2000 бройки, но впоследствие компанията реши да го увеличи на 3000. Много клиенти закупиха кросоувъра заради неговата уникалност и смятаха покупката за изгодна инвестиция.

Все още не е ясно как ще се развие евентуално дело, но при липса на споразумение между двете страни едва ли съдът ще уважи оплакването на собствениците. Единственият вариант е да обвините производителя в разпространение на невярна информация.

В същото време стана ясно, че Dodge ще започна да приема поръчки за Durango SRT Hellcat (моделна година 2023) през септември, но реалните автомобили ще достигнат до шоурумите едва в началото на следващата година. Както и преди, под капака на “адската котка" ще бъде двигателят Hellcat V8 6.2 с двувинтов задвижващ компресор. V8 мотора развива 720 конски сили и 875 Нм въртящ момент, ускорявайки кросоувъра до 60 мили в час (97 км / ч) за 3,5 секунди

Когато джипът ти е по-бърз от Ferrari

В края на миналия век всъдеходите все по-уверено се насочиха към премиум-сегмента, където поведоха сериозна битка за клиенти с луксозни...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com