Ram 1500 Rabel vs. Ford F-150 Raptor

57323
Снимки:

Янките си падат по техните пикапи, но в този случай пикап звучи някак нищожно на фона на тези две чудовища, които дебютираха на салона в Детройт. Трябва да определят кой е по-по-най.

Праисторическият F-150 Raptor е с променен дизайн и по-мощен от предшественика си. Определен от създателите си като „върховният офроуд пикап“, моделът предлага еволюционен дизайн, който е разпознаваем от километри. Както и да описваме дизайна, най-точното му определение би следвало да е „брутален“.

 

Shelby GT350R Mustang връхлетя Детройт

През последните няколко години изложението в Детройт бе по-скоро скучно, отколкото атрактивно, но сега тази тенденция е нарушена (за ща...

Задвижването на Raptor ще се осигурява от 3,5-литров EcoBoost V6 двигател. Той ще предлага по-висока мощност от тази на настоящия 6,2-литров V8, който генерира 411 к.с. и 587 Нм. Двигателят ще бъде куплиран с нова 10-степенна транмисия, която ще задвижва четирите колела с помощта на трасферна кутия. Тя контролира разпределението на въртящия момент между предните и задните колела, като комбинира „най-доброто от контролираната чрез съединител 4х4 система с надеждното задвижване на четирите колела с механичен блокаж.“

Внушително изглежда и вътре, но е съмнително доколко всичко е ергономично и качествено като изработка и материали.

Пикапът разчита на нова Terrain Management System, позволяваща на водача да избира между няколко режима: Normal, Street, Weather (дъжд, сняг и лед), Mud/Sand, Baja и Rock. Тази система променя настройките на двигателя, разпределението на въртящия момент, тракшън контрола, анти-блокиращата спирачна система и AdvanceTrac системата за контрол на стабилността.

Легендата е жива! Ford GT40 разтърси Детройт

Господи. Боже. Мой! Ford не са се шегували, когато заявиха, че спортната им гама ще стане много по-добра в близко бъдеще. Доказателство...

Ако това не звучи впечатляващо, пикапът може да се оборудва с опционален Torsen преден диференциал, който „съществено подобрява офроду качествата на модела.

 

Описан като „единствен по рода си“ офроуд пикап, Rebel плаши с бруталната си предница и масивни размери.

Ram 1500 Rebel ще се предлага единствена във версия crew cab и с две дължини на товарния леген. Той може да се оборудва с 3,6-литров Pentastar V6 двигател, генериращ 305 к.с. и 364 Нм, или с 5,7-литров HEMI V8, предлагащ 395 к.с. и 555 Нм. Двата двигателя са „вързани“ към 8-степенна трансмисия, която задвижва четирите (но вече като опция) колела.

Ford Mustang RTR развързва 725 „коня“

В Града на светлините и хазарта днес се открива поредното тунинг изложение SEMA. Там, под звуците на ротативки и супер мощни двигатели,...

Дай им на американците копчета. Да има. Червените акценти го правят малко по-спортен, но опасенията са същите като при Raptor. Но дали имат смисъл нашите опасения за янките? съмнявам се.

За да атакува пресечени терени, Ram 1500 Rabel разчита на въздушно окачване, което може да увеличава клиренса с 2,54 см, Bilstein амортисьори, по-мека задна стабилизираща щанга. С тези характеристики на окачването пикапа предлага клиренс от 26 см.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com