Range Rover преследва Bentley

1269
Range Rover преследва Bentley
Снимка: Land Rover

Доскоро ни се струваше, че по-луксозен всъдеход от Range Rover в неговата версия SVAutobiography няма и не може да има. Излизането на натъпкания с германски технологии Bentley Bentayga обаче промени нещата и предишният властелин в този клас започна да изглежда някак си изостанал. В компания Jaguar Land Rover обаче смятат да променят това и ще се опитат отново да си върнат лидерската позиция при луксозните SUV-модели, твърди Automotive News.

Първата крачка в тази насока ще бъде направена още през есента, когато британците ще покажат новото поколение на Land Rover Discovery. Автомобилът ще получи изцяло преработена конструкция с независимо окачване и луксозен интериор, като това ще го изкачи нагоре в моделната гама на компанията. Подобен автомобил обаче ще се доближи много близо до сегашния Range Rover и това може да се окаже сериозен проблем за производителя.

Според главния дизйнер на марката Джери Макговърн възможности за усъвършенстване на флагмана на марката има, при това не само в едно направление. "Не мисля, че Range Rover е достигнал тавана си - както от гледна точка на възможности, които предлага, така и като цена. И тук не става дума за увеличение на местата в автомобила от 5 сега на 7. Тази възможност ще я оставим за Discovery и Range Rover Sport", коментира Макговърн.

Въпросът обаче е колко ще струва това. В момента в Германия базовият Range Rover стартира от 98 000 евро, а топ-версията SVAutobiography се предлага за 194 000 евро. Това е съвсем близо до Bentley Bentayga в най-ниското ниво на оборудване. А се очаква на пазара да се появи и разработваният от Rolls-Royce първи кросовър на марката, който също ще се опита да се намеси в борбата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com