С 460 „коня“ Lexus RC F застава срещу BMW M4

73132
Снимки:

Първата публична поява на купето Lexus RC F ще се състои на изложението в Детройт, което започва в началото на следващата седмица. Освен че ще застане срещу BMW M4, този автомобил ще е най-мощният V8 Lexus до момента.

Моделът е оборудван с 5,0-битров V8 двигател. След като изтече информация за модела, Lexus побърза да разпространи и малко официални данни за него. Според тях той ще разчита на 460 к.с., благодарение на които ще може да се ускорява до 100 км/ч за 4,5 секунди, а ускорението ще спира на 300 км/ч.

Lexus извади RC Coupe

Голямата новина, която Lexus хвърли в Токио, е RC Coupe... готов за производство. RC е част от революцията в пътното поведение и управл...

Купето RC F може да се похвали с някои технически решения, заимствани от сваления от производство супер автомобил LFA. Такъв е активният заден спойлер, който се вдига при скорост над 80 км/ч и се прибира, когато скоростта падне под 40 км/ч.

В сравнение със стандартния модел RC, F версията е раздута с по-широки колесни арки, под които са монтирани 19-цолови ковали алуминиеви джанти (джантите на топ модификацията High Plus са ръчно полирани), променен заден спойлер, от който се подават четирите ауспухови цеви. Двигателят на горещото купе диша през вентилационни отверсия на предния капак, както и допълнителни прорези в бронята и предните калници.

 

Турбо якият прототип Lexus LF-NX получава турбо двигател

Специално за предстоящото автомобилно изложение в Токио японците от Lexus са подготвили Turbo версия на концептуалния LF-NX. Преди няко...

В интериора разликите спрямо стандартния модел се заключават в различния волан, алуминиевите педали и новити седалки, които могат да бъдат тапицирани с пет различни вида кожа. Приборният панел е изключително високотехнологичен: той променя изгледа си в зависимост от избрания режим на движение, което става по електронен път. Това е много интересно, тъй като лично го тествах в IS 300h F Sport.

 

Освен срещу BMW M4 (430 к.с.), Lexus RC F застава и срещу Audi RS5 с неговите 450 к.с. Той се ускорява до 100 км/ч за 4,5 секунди, докато баварецът, който е най-маломощен от триото – за 4,1 секунди, т.е. най-бързо от трите модела.

Дебютът на Lexus RC бе през ноември в Токио. Двувратката може да се оборудва с 3,5 V6 или с хибриден задвижващ тракт, в състава на който влиза 2,5-литров бензинов мотор.

Lexus IS 300h F Sport: Завръщане в бъдещето (тест драйв)

Станаха вече две десетилетия, през които автомобилните компании инвестираха милиарди, за да превърнат пушещите „печки“ в ви...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com