SEAT и Opel залагат на най-новото в гамата си "Автосалон София 2019"

4747
SEAT и Opel залагат на най-новото в гамата си "Автосалон София 2019"
Снимка: Sofia Motor Show

Испанският производител SEAT и германската марка Opel ще покажат на посетителите на "Автосалон София 2019" най-новото в моделната си гама. Автомобилното изложени ев столицата отваря врати за посетителите от днес и ще продължи до 20 октомври.

Почитателите на SEAT ще мога да видят послените модели на марката в лицето на Tarraco, Ateca и Arona, както и на доказалите се като изключително успешни на пазара Leon и Ibiza. От компанията са подготвили и още една изненада, като демонстрират и две от предложенията на спортната си марка CUPRA - Cupra Ateca и Leon Cupra.

Skoda и Seat променят имиджа си

Концернът Volkswagen има намерение да промени пазарния имидж на някои от марките, които притежава. Промените ще засегнат две от тях - S...

Особено впечатляващ е Cupra Ateca, тъй като това е първият модел от новаа марка на испанската компания. Досега с Cupra се обозначаваха спортните модели на SEAT, но вече това е отделен производител. Неговият първи модел е кросоувъри, оборудван с 2,0-литров бензинов турбомотор, развиващ мощност от 300 к.с. и 7-степенна автоматична скоростна кутия. Спортният модел разполага със система за задвижване на четирите колела 4Drive, като ускорява до 100 км/ч за 7,0 секунди.

Кросоувърът SEAT Tarraco също записва своя дебют в България, като той е обоудван с 2,0-литров дизел с мощност 190 к.с. И тук има система за задвижване на четирите колела 4Drive, както и автоматична скоростна кутия със 7 предавки.

При Opel акцентът е на изцяло електрическата Corsa, която е първият модел на ток за германската марка. Хечбекът се задвижва от електромотор с мощност 134 к.с., а батерията му е с капацитет 50 кВт/ч. С едно зареждане електромобилът изминава до 330 км, измерени по новия цикъл WLTP.

Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 8,1 секунди. Редом с него e изложена стандартната версия на модела, като в София тя ще е в ниво на обоудване GS Line. Под капака на този автомобил е разположен 1,2-литров турбомотор с 3 цилиндъра, развиващ мощност от 130 к.с. С него тази Corsa вдига 100 км/ч от място за 8,7 секунди.

SEAT готви революция при електромобилите

Нещата за испанския производител SEAT вървят отлично през последните години. За 2018 компанията записа рекордни продажби, след като реа...

Компанията представя официално в София и първия си плъг-ин хибрид – Grandland X PHEV. Той е оборудван с 1,6-литров бензинов двигател и два електромотора, като съвкупната мощност на задвижващата система е 300 к.с. Скорост от 100 км/ч след натискане на газта се достига след 6 секунди, а батерията с капацитет 13,2 кВт/ч позволява пробег само на ток от 51 км.

На щанда на Opel са изложени още Insignia GS, Grandland X, Crosland X, обновената Astra, както и представителят на лекотоварната гама Combo Life.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com