Skoda VisionS загатва за визията на бъдещия Kodiak

10048
Skoda VisionS загатва за визията на бъдещия Kodiak

VisionS трябва да даде посоката за развитието на бъдещите кросоувър/SUV модели на марката.

Очакваме от чешката марка високопроходим автомобил от доста време, а с тези скици Skoda ни дава да разберем, че е готова със задачата. На салона в Женева тя ще представи концепцията VisionS, която ще ни даде представа какво да очакваме от марката в близко бъдеще.

Skoda Kodiak ще се казва новият чешки кросоувър

Досега твърдо се смяташе, че новият кросоувър на Skoda ще носи името Snowman. Чешката компания обаче ни опроверга, след като реши да на...

Острият, ръбат дизайн следва VisionC концепт от 2014 г., който даде началото на новия дизайнерски език на марката. Сега той е преведен на езика на SUV автомобилите с три реда седалки, в който могат да седнат до шест човека. Моделът е дълъг 4,7 метра, широк е 1,91 м и е висок 1,68 м.

 

Както може да се очаква от подобен род снимки, дизайнът е много атрактивен. Това се дължи на извитата линия на покрива и огромните колела, които са поместени под квадратни колесни арки. Отпред се открояват тънки LED фарове, започващи от радиаторната решетка и изтеглени силно настрани. Самата решетка е интерпретирана по нов начин, а под нея виждаме много широк въздухоотвор. Отзад виждаме тънки LED стопове с характерната С-образна графика на светлините в тях. В голямата броня има два ауспухови накрайника, а над вратата на багажника – малък спойлер.

Серийният модел се очаква да дебютира на салона в Париж през октомври, като името му ще е Kodiak и ще бъде изграден на модулната MQB платформа, която ще споделя с VW Tiguan.

Skoda произведе автомобил №18 000 000

Юбилейният модел е Skoda Superb Combi. На 22 януари в Млада Болеслав чешката компания стигна до поредния крайъгълен камък в историята ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com