Световна премиера на Toyota Corolla в София

19059
Световна премиера на Toyota Corolla в София
Ето че след 21 издания на Автомобилен салон София, днес най-реномираното българско автомобилно изложение стана сцена за истинска световна премиера – на най-продавания модел в историята на индустрията.

Автомобилът, който виждате на снимките, е един от първите, който е слязал от поточната линия на завода на Toyota в Турция. Това е станало на 17-и, а от днес, 5 дни по-късно, новата Toyota Corolla е на щанда на марката на Автомобилен салон София 2013. Автомобилът бе показан за пръв път преди 10-ина дни на специално събитие в САЩ, пред журниласти в Европа моделът ще бъде показан след 2 седмици, а за официален дебют се смята първото изложение, на което бъде показан. В този случай – на софийския салон.

 

Toyota пуска Wi-Fi във всичките си автомобили

Днес Toyota обяви твърде интересна иновация - от утре, 15 юни всеки нов автомобил Toyota в България ще бъде оборудван с Wi-Fi интернет....

Успешните модели не преминават през съществени промени току така и 11-тото поколение на Corolla не прави изключение. Въпреки това моделът има с какво ново да се похвали. Той е получил по-изразителен и представителен дизайн, значително увеличени размери, усъвършенствани двигатели, по-лека, но по-твърда каросерия и множество нови технологии.

Дизайнът на 11-тото поколение на Corolla следва новия дизайнерски език на марката, който започна да се налага с Auris и RAV4. Предницата разчита на доста по-изразителни форми, размерите на модела са значително по-големи спрямо предишното поколение, а в автомобила са внедрени доста нови технологии.

 

Най-съществената отличителна черта на новата Corolla са размерите й. Дължината на автомобила е нараснала с 80 мм до 4620 мм, широчината е 1775 мм (+15 мм), а колесната база е разтеглена с цели 100 мм до 2700 мм. Това е било направено с цел увеличаване на пространството в интериора, като показателят пространство за краката (706 мм) е най-големият в класа. Обемът на багажника също е нараснал и сега той е 452 л.

Toyota Corolla ще направи световния си дебют на изложението в София

Тазгодишният Автомобилен салон София 2013 вече може да се похвали, че ще се превърне в сцена на една световна премиера. И то каква! На ...

 

Продажбите на модела у нас стартират през август, като в момента няма яснота около цените на автомобилът. С лансирането си Corolla ще се предлага с 1,33-литров и 1,6-литрови бензинови двигатели, както и с 1,4-литров D-4D турбодизелов агрегат.

Снимки: Христо Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com