X
 
 

Tesla търси място за завод в Германия

2358 1
photo of Tesla търси място за завод в Германия
Снимка: Getty Images/Guliver
Компанията Tesla търси място в Европа за изграждане на нова фабрика, като засега изборът пада на район в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия, съобщава местният вестник Rheinische Post.

Според информация на източници на изданието, първите огледи на терена вече са извършени, но това не е единственото място в Германия, което се обсъжда. Провинция Долна Саксония също е вариант, разкри по-рано министърът на икономиката на страната Бернд Алтусман.

Кои са електромобилите с най-голям пробег?

Производителите на електромобили не спират да се хвалят с най-важното качество на тези машини - автономния пробег след пълно зареждане ...

Още през юни изпълнителният директор на Tesla - Илон Мъск, нерече Германия "водещ избор за Европа", като дори посочи конкретно място - границите със страните от Бенелюкс. И двете провинции - Северен Рейн-Вестфалия, която е най-населената в Германия, и Долна Саксония, отговарят на това условие.

Предполага се, че Европа ще бъде вторият по големина потребител на електромобили през следващото десетилетие, изоставайки единствено от Китай. Именно това кара водещите производители, сред които е и Tesla, да обръщат специално внимание на този регион. Още повече, че клиентите вече могат да избират между по-голям брой луксозни коли на ток, след като свои модели предложиха Mercedes-Benz, Jaguar и Audi.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители