Tesla в автономен режим се заби в полицейска кола в Калифорния

4587
Tesla в автономен режим се заби в полицейска кола в Калифорния
Снимка: Getty Images/Guliver

Автомобил Tesla в автономен режим на движение се заби в полицейски патрул в САЩ, паркиран край пътя. Полицаите не са били в патрулния автомобил, съобщи полицейското управление в Лагуна Бийч, Калифорния, предаде БГНЕС.

"Непрекъснато напомняме на шофьорите, когато използват автопилот да държат ръцете си на волана и да държат автомобила под контрол във всеки момент. Tesla е наясно, че автопилотът не дава възможност колата да избегне всички произшествия", заяви говорителка на Tesla в коментар за инцидента.

Мъск обеща да отстрани недостатъци в знаков модел на Tesla

Главният управляващ директор на американската компания Tesla Илън Мъск обеща да подобри характеристиките на автомобила Tesla Model 3 сл...

Отговорите на съобщението на полицейското управление в Twitter варираха от внимателен анализ на инцидента до недоверие към самоуправляващите се автомобили. "За да може автопилотът да се научи от грешките, техните разработчици трябва да признаят, че ги правят", "Човешката грешка зад волана е заменена от човешка грешка на клавиатурата", са две от съобщенията в Twitter.

Собственикът на Tesla Илън Мъск се оплака, че неотдавнашните злополуки, свързани със самоуправляващи се автомобили, стават сензационни заглавия, докато потенциалът на технологията за спасяване на живот не прави впечатление или се пренебрегва.

Независимо че е бил с включена функция "автопилот", модел S се вряза в задната част на спрян пожарен автомобил в щата Юта на 11 май. Според местните медии, цитиращи полицията, жената зад волана е обявила, че автомобилът е бил на автопилот, а вниманието ѝ било насочено към телефона ѝ.

"Супер сбъркано е, че катастрофа на Tesla, довела до счупен глезен, е новина на първа страница, а че (приблизително) 40 000 души са загинали само при катастрофи в САЩ през изминалата година почти не се съобщава", каза Мъск в средата на май. "Това, което всъщност е невероятното за този инцидент, е, че модел S е ударил пожарната със скорост 96 километра в час и шофьорът си е счупил глезена", добави той.

В Tesla не вярват на летящите автомобили

Шефът на производителя на електромобили Tesla Motors – Илон Мъск, обяви за „опасна за хората” масовата поява на летащ...

За сравнение обаче Uber спря временно програмата си за самоуправляващи се автомобили в САЩ след мартенската катастрофа в Аризона, при която загина жена, бутаща велосипед по улицата.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com