В Clio R.S.16 тупти 2,0-литров турбо двигател с 275 к.с.

2006
В Clio R.S.16 тупти 2,0-литров турбо двигател с 275 к.с.

Към момента го определят като „концептуален“, но какво пречи да го видим в серийно производство? Надявам се скоро отговорът да дойде и официално: нищо.

Прословутото Гранд при трасе в Монако е мястото, където за пръв път днес видяхме новия концептуален модел, управляван от Кевин Магнусен, пилот на Renault Sport Formula One Team.

Renault: 115 години моторспортна история

Първата голяма победа на Renault в моторния спорт идва в ралито Париж-Виена през 1902, спечелено от Марсел Рено. Участие взимат три оле...

Благодарение на нови работни процедури, включващи екипи от света на моторния спорт и серийните автомобили, инкубационният период на най-спортния за всички времена уличен модел на Renault Sport е отнел само пет месеца. Той става факт, тъй като Renault Sport празнува своя 40-ти юбилей. А инженерите и дизайнерите сами си правят подарък по този повод.

Най-голямото предизвикателство е намирането на идеалния начин за поместване на двигателя, трансмисията и охлаждащата система на Mеgane R.S. 275 Trophy-R. Доскоро това бе най-бързият хечбек с предно предаване на „Зеления ад“. Изпускателната система и окачването са ревизирани така, че да поемат мощността на двигателя. Не е подминато и охлаждането, тъй като то трябва да се справя с 275 к.с. и 360Нм от двигателя. Специално внимание е отделено и на звука, като е избрана двойната ауспухова система на Akrapovič.

 

Renault показа новия SUV модел Koleos

Моделът няма нищо общо с предшественика си: нов дизайн, нова платформа, нови размери, нови двигатели. Днес, по време на Beijing Inter...

Дизайнерският и развоен екип са разширили купето с 60 мм, за да монтиран 19-цолови джанти. Съществена трудност е била охлаждането на двигателя. Запазената марка на Renault Sport, жълтият цвят Sirius, е комбиниран с гланцирани черни детайли, за да отразяват цветовата схема на болида R.S.16 F1 на Renault Sport Formula One Team.

След днешното представяне пред публиката по улиците на Монако, следващото официално появяване на автомобила ще е по време на Фестивала на скоростта в Гудууд на 23-26 юни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com