В Детройт Lexus извади страховитото купе LC 500

10738
В Детройт Lexus извади страховитото купе LC 500

Досега новите модели на японската премиум марка впечатляваха предимно с откроим дизайн, но LC 500 предлага изключителни технологични решения. А дизайнът е наистина дързък.

Вместо новия LS седан, Lexus реши да ни предостави бегъл поглед към бъдещето си чрез това страхотно купе. Lexus LC 500 2017, който бе представен в Детройт, е серийната версия на концепцията LF-LC от 2012 г. Е, дизайнът е поразителен. За друго определение не се сещам. Но, за разлика от досегашните нови модели на Lexus, които впечатляваха само с дизайн, сега важните неща са скрити под красивата „кожа“ на LC.

 

При дължина от 4,76 м (1920 мм широчина и 1345 мм височина), автомобилът е конкурент на E-Class Coupe, макар технологично да иска да скочи едно стъпало по-нагоре – срещу S-Class Coupe. Причина за това е модулната платформа, изработена от подсилена с карбон пластмаса, алуминий и високоякостна стомана. При здравина на усукване, съпоставима с този на изцяло карбоновата структура на LFA, платформата ще се използва от бъдещите модели на Lexus, какъвто е вече споменатият LS. Разпределението на теглото е 52:48 в полза на предната ос при междуосие от 2870 мм. Автомобилът е със 134 мм по-къс, с 26 мм по-широк и с 24 мм по-нисък от BMW Серия 6 Купе.

 

Друга новост е 10-степенната автоматична трансмисия. Lexus казва, че смяната на предавките става почти толкова бързо, колкото и при трансмисия с двоен съединител. Трансмисията е по-малко в сравнение с някои 8-степенни автомати на пазара.

За сега, тази трансмисия се справя с мощността на 5,0-литровия атмосферен V8, който се монтира в RC F и GS F. Това означава 473 к.с. и 527 Нм въртящ момент, достатъчни за спринт 0-100 км/ч за 4,5 секунди. Да, цифрите звучат респектиращо, но тази външност иска още повече. Компанията със сигурност знае това, като слуховете говорят, че се работи по турбо бъдеще, което ще се появи в гамата на LC към края на десетилетието.

Два нови мотора за обновения Lexus IS

Както ясно си личи, външният дизайн на Lexus IS 2016 не се различава по нищо ново. За сметка на това е наблегнато на техническите проме...

 

В интериора откриваме еволюция на дизайна на Lexus, като арматурното и приборното табло са изцяло дигитални, всичко друго е тапицирано в кожа. Стандартният панорамен покрив може да се замени с опционен карбонов.

 

Всичко това ще идва на базова цена от под $100 000 в САЩ, което е поредното доказателство, че Lexus знае някой и друг трик по отношение съотношението качество-цена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com