В „дизелгейт“ влиза нов софтуер за измама

8120
В „дизелгейт“ влиза нов софтуер за измама

Volkswagen се върна в Средновековието, а Spiegel твърди, че в аферата са участвали поне 30-ина мениджъри.

Volkswagen of America е информирал Щатските регулаторни органи за автомобили от моделна година 2016, задвижвани с 2.0 TDI двигател, които също „разчитат“ на нов нелегален софтуер.

VW продължава да вини само трима инженери за "Дизелгейт"

Наличието на скандалния софтуер, който манипулира данните в определени модели на Volkswagen, е инициатива на „няколко инженери в ...

Описан като „помощно устройство за контрол на емисиите“, новият софтуер е различен от този, монтиран в по-старите модели, който взриви „дизелгейт“. Според първоначалната информация, новият софтуер е способен да загрее по-бързо катализатора, което от своя страна подобрява работата на устройството, отговорно за разделянето на азотния окис на безвредните азот и кислород.

2,0 TDI, моделна година 2015

ПРЕДИСТОРИЯТА: Инженерът, „потопил“ Volkswagen

Казва се Даниел Кардер. Той и екипът му стоят в основата на разкритията, шокиралия автомобилния свят и сринали имиджа на Volkswagen, гр...

Междувременно „дизелгейт“ са нажежава и на родна почва, след като Spiegel публикува информация, според която поне 30 мениджъри са знаели за монтирането на нелегален софтуер за измама на тестовете за вредни емисии.

Според източници в компанията, вътрешен одит във Volkswagen, както и независимо разследване на адвокатската кантора Jones Day показват, че няколко дузини хора са знаели какво се случва от години. Не се споменават имена, но статията твърди, че в заверата са участвали „активни и пасивни съучастници“.

Ако това се окаже вярно, то над Volkswagen ще натежи поредната сянка за лъжа и измама, тъй като компанията се опитва да се измие ръцете с твърдението, че скандалът е дело на малка група инженери. Което е ясно на всички, че е невъзможно да се случи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com