В оригинал е i8, а сега е Rinspeed Etos (видео)

9406
В оригинал е i8, а сега е Rinspeed Etos (видео)

Много нетрадиционно за швейцарската компания, която представя по една концепция всяка година, но само на родна земя, на салона в Женева. Сега обаче Rinspeed ни изненадва с този автономен концепт, който ще бъде показан на изложението Consumers Electronics Show в Лас Вегас.

Rinspeed са традиционалисти в две отношения: една премиера само на салона в Женева, като това винаги е концепция на превозно средство от бъдещето. Сега нарушават първия си принцип, но вторият важи с пълна сила. Използвайки за основа BMW i8, Еtos се отличава с уникален екстериор и нови панели на купето, силно променена предна част и стъклен покрив. Моделът стъпва върху 20-цолови Borbet GTX алуминиеви джанти, но най-любопитното във външния му вид е площадката за кацане на дронове върху покрива му, която е изработена от 12 000 индивидуално контролирани светодиода, които могат да се използват като електронно табло за съобщения.

 

Ставайки дума за дрона, той е DJI с четири перки, който може да играе ролята на куриер, или да излъчва на живо вашето пътуване към приятели и семейство.

 

Уникалният дизайн продължава в купето, което е тотално променено. Там не е останало нищо от оригинала i8. Rinspeed са монтирали уникално табло, съставено от два извити 21,5-инчови Ultra HD широкоекранни монитора. На снимките няма да видите волан, тъй като той се прибира в таблото, когато автомобилът е в автономен режим на движение.

 

Това е автономният Audi R8 e-tron

Макар да излезе на екраните преди 11 години, возилото от „Аз, роботът“ все още има силно екранно присъствие. Дедектив Спуун...

Концепцията се отличава още с титаниеви педали, керамични акценти и уникални седалки, които са бродирани с хоризонта на Сан Франциско. Вижда се механичен Patravi Traveltec часовник от Carl F. Bucherer и високотехнологична Harman инфотейнмънт система, която съобщава на водача неговия дневен график, за да може той да предвижда своите нужди.

 

Що касае технологията, концепцията разчита на 8 HD външни камери, които следят заобикалящата автомобила среда. Автоматично се засичат и следят хора и автомобили, така че водачът да бъде навременно предупреден за евентуална опасност.

Автомобилът разчита и на система, която постоянно следи погледа на водача. Тя може да определи какво вижда водачът и какво не вижда, така че своевременно да бъдат издадени съответните предупреждения и съобщения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com