Volkswagen вади в Детройт Tiguan GTE Active concept

5350
Volkswagen вади в Детройт Tiguan GTE Active concept

Северноамериканското автомобилно изложение стартира днес. В Детройт концернът, който не се радва с особено добро име вече на континента, представя този концепция, която реално е по-груба офроуд версия на миналогодишния Tiguan GTE concept. Подобно на европейската концепция, той комбинира plug-in hybrid конфигурация с 4MOTION задвижване на четирите колела. Мощността идва от турбо бензинов мотор със 148 к.с. и 250 Нм въртящ момент, който работи заедно с два електромотора. Първият генерира 54 к.с. на предната ос, докато вторият мотор осигурява 114 к.с. за задния мост.

 

С комбинирана мощност от 221 к.с. към четирите колела, Tiguan GTE Active concept изпълнява упражнението 0-96 км/ч за 6,4 сек и достига 192 км/ч максимална скорост (113 км/ч в напълно електрически режим на движение). Мощността се насочва към двете оси посредством 6-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител, специално адаптирана за хибридната конфигурация на задвижването.

 

Щатите заведоха дело срещу Volkswagen за $90 млрд.

При най-лошия сценарий – загубите за концерна ще се колосални. Да се надяваме, че изходът няма да е толкова зловещ. Департаментъ...

На електроенергия автомобилът може да измине до 32 км, благодарение на пакета от 12.4 kWh литиево-йонни батерии. Комбинирано с резервоарът за гориво, максималният пробег скача до 933 км/ч. Зареждането на високоволтовата батерия става или външно, или чрез двигателя с вътрешно горене. Tiguan GTE Active concept не разчита на перманентно 4х4 задвижване, а може да се избират FWD и дори RWD задвижване.

 

Основните акценти в познатия интериор е следващото поколение на модулната инфотейнмънт система (MIB), която е с 9,2-инчов сензорен екран и функция за контрол с жестове. Приборното табло е изцяло дигигално и конфигурируемо. Широчината му е 8,2 инча, а височината 4,1 инча. Повече от очаквано е, че Tiguan GTE Active предлага широка гама от решения за свързаност, включително Аndroid Auto, Apple CarPlay и MirrorLink.

Tiguan GTE Active concept трябва да даде бегла представа за това как ще изглежда новата щатска версия на Tiguan, която трябва да се появи в началото на следващата година. Тя ще се различава от европейската, тъй като моделът, който ще се продава в Северна Америка, ще е с по-дълго междуосие и 7-местен интериор. Производството му ще започне по-късно тази година в завода в Мексико. Подобно на европейската версия, и американската ще стъпне върху платформата Modular Transverse Matrix.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com