VW е на път да задмине по продажби GM в Китай

35900
VW е на път да задмине по продажби GM в Китай

За прът път от девет години VW е на път да продаде повече коли в Китай от General Motors, с което да стане най-големият чуждестранен производител на най-големия пазар в света.

И двата концерна надминаха предварителната си цел от 3 млн. продажби през 2013 г. Volkswagen пръв премина границата на 5 декември, а седмица по-късно това направи и GM. Германският концерн имаше преднина от около 70 000 продажби след първите 11 месеца на годината според данни на компаниите, цитирани от Bloomberg News.

Volkswagen ще си сменя дизайна

Германците от Volkswagen разкриха, че планират в скоро време цялостно да променят дизайнерския език на моделите си. В момента във Волфс...

В Китай VW продава Skoda, Audi, Porsche, Bentley, Lamborghini и Seat, но почти 80% от продажбите са падат на марката VW. Най-големият европейски производител има проблеми с капацитета и твърди, че би могъл да продаде още повече коли в Китай.

Audi, който е най-продаваният премуим бранд в Китай, ще започне продажбите на произвеждания в Китай A3 Sedan и нова версия на A4 тази година, като на китайския пазар ще се появят и новита VW Bora и Skoda Octavia.

GM ще лансира четири нови модела Chevrolet в Китай през тази година. Евтината китайска марка Baojun ще добави компактен хечбек и MPV. В Китай GM продава пътнически автомобила под марките Buick, Chevrolet, Cadillac, Opel, като към общите продажби приспада и тези на Baojun. Изследователите като IHS Automotive и LMC Automotive обаче изключват Wuling от тотала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com