X
 
 

Забраняват коли на бензин и дизел на Острова

4227 0
Забраняват коли на бензин и дизел на Острова
Снимка: Pixabay
Великобритания смята да забрани продажбата на нови бензинови и дизелови коли до 2035 г. Забраната обхваща леките и лекотоварните автомобили, както и хибридните превозни средства, които по принцип се радват на благоразположението на властите в развитите държави.

Британското правителство ускорява плановете си с 5 години, тъй като в миналото анонсира, че забраната ще влезе в сила през 2040 г. Все пак ограниченията подлежат на допълнителни обсъждания, пише CNBC.

В Лондон ще има улица без коли с бензинови и дизелови двигатели

"Бийч Стрийт" в Лондон ще стане първата британска улица, която ще бъде забранена за двигатели с вътрешно горене - от края на март 2020 ...

"Искаме да стигнем по-далеч от всякога. Ето защо забързваме вече поставената амбициозна цел да прекратим продажбата на нови бензинови и дизелови автомобили за справяне с климатичните промени и намаляване на вредните емисии", обяви британският министър на транспорта Грант Шапс.

Стратегията на правителството в размер на 1,5 млрд. паунда, която улеснява покупката на електромобил, е много успешна, твърди Шапс. Той се похвали, че през изминалата 2019 г. "на всеки 15 минути се продавал по един електрически автомобил".

Прекратяването на продажбата на бензинови, дизелови или хибридни автомобили или микробуси на практика би поставило потребителите пред избор между електрически и водородни превозни средства.

Кои други страни ще забранят колите на бензин и дизел и колко електромобили се купуват на Острова, вижте в Expert.bg. 

Actualno.com

Етикети: