X
 
 

Свв. мъченици Ермил и Стратоник Сингидонски

807 1
Свв. мъченици Ермил и Стратоник Сингидонски
Снимка: Община Тетевен
Зетят на Константин Велики (306-337 г.) император Ликиний (311-324 г.), който водел негова сестра, имал зъдължението да охранява долния Дунав от нашествия на варварите. Този необразован и развратен цар, който подписал Миланския едикт (313 г.) си останал потаен езичник. Подир кървавото му сблъскване с Константин през 314 г., което му струвало илирийските провинции, той открито продължил няколкогодишните жестоки гонения против християните. Още през 315 г. негови жертви станали мъчениците Ермил и Стратоник.

Когато се намирал на р. Дунав и узнал за славата на християнския дякон св. Ермил, той заповядал да го заловят, бил го жестоко с железни пръчки и го хвърлил в тъмница. Воинът Стратоник охранявал тъмницата. През нощта стражът видял как затворникът разговарял с един ангел. Тази гледка през тъмничното прозорче решила съдбата на Стратоник. Той повярвал в Христа и станал приятел на св. Ермил.

Почитаме Св. Татяна

Света мъченица Татяна произлизала от знатно и богато римско семейство, което я възпитало от ранно детство в християнската вяра, макар н...

На другия ден отново принуждавали с нови изтезания дякон Ермил да принесе жертва на боговете. Като наблюдавал неустрашимото мъжество на своя нов и непреклонен във вярата си приятел, Стратоник не могъл да удържи сълзите си и те издали пред всички неговото обръщане. След като били жестоко измъчвани, двамата християни били удавени в реката. Телата им били намерени на 18 стадии от Сингидунум, днешния Белград.

© Жития на светиите. Синодално издателство, София, 1991 година, под редакцията на Партений, епископ Левкийски и архимандрит д-р Атанасий (Бончев).

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • слово от БОГА 1 слово от БОГА преди 6 дена Профил на трол?
    Изадка от Пророчество 137: Вие МЕ съблазнявахте и изкушавахте, о, врагове МОИ! Хвърлихте морала обратно към МЕН, лицето на ЯХУВЕХ/ ЙЕХОВА! Вие дори се опитвате да имитирате живота и живот да давате! Вие не сте БОГ! Ще ви покажа кой е БОГ ВСЕМОГЪЩ! ИМА САМО ЕДИН ЯХ! ИМА САМО ЕДИН ЯХУШУА/ ИСУС! И ИМА САМО ЕДНА ИММАЯХ, СВЯТА ДУХ! Вие правите плановете си и смятате, че хората са замаяни, в ком виж още ›› а. Те дишат въздух с отрова, в резултат на което очите им се фокусират върху такива глупости като Покемон(Pokeman Go)? Това отваря врата към ада, викайки демони! Вие сте били предупредени! Сега какво ще правиш с това?! Точно както АЗ предупреждавах за книгата за Хари Потър, децата ви ще бъдат демонизирани и АЗ ви попитах какво ще направите? Ще се подчините ли? Или ще позволите на училищата да учат това? Не идвайте при ЯХУШУА и не искайте детето ви да бъде освободено, когато умишлено сте го допуснали! АЗ СЪМ ЯХУВЕХ! И АЗ не се променям! И АЗ съм ЯХУШУА! И АЗ не се променя! Няма значение коя година е! НАШЕТО Слово е твърдо и НИЕ ще направим всичко, което казваме и планета Земя, АЗ отказвам да се извиня на Содом и Гомор и седемте града! Вие се подигравате с творението! И така, БОГЪТ НА СЪЗДАНИЕТО ще ви се присмива, когато викате за милост! Тези, които не принадлежат на ЯХУШУА, няма да намерите милост. Така че, това е новото Пророчество, защото сатана иска да ходи пред МЕН и да спре следващите Пророчества. Покайте се за греховете си! Паднете на лицата си! Само в ИМЕТО на ЯХУШУА има СПАСЕНИЕ! Има само ЕДИН ХОДАТАЙ, който идва пред МОЯ Трон и само в ИМЕТО на ЯХУШУА, и само чрез НЕГОВАТА Пролята КРЪВ ***** Изговорено под Помазанието на РУАХ ХА КОДЕШ. Чрез Апостол Елишева Елияху**** прорчетете цялото пророчество на сайта на служението: amightywind.com или allmightywind.com***** ....Тези, които принадлежат на МЕН са онези, които са измити в Пролятата КРЪВ на ЯХУШУА - те са тези, които следват и се подчиняват на ЯХУШУА - те са тези, които се покланят на ЯХУШУА - те са тези, които се подчиняват на МОИТЕ закони, защото знаят, че законите няма да ги спасят! ИМЕТО ЯХУШУА и КРЪВТА ги спасиха, но те все още искат да бъдат Пазители на заповедите! Да се ​​обрязвате в сърцето и да се подчинявате на Първия закон, да МЕ обичате с целия си ум, с душата си, с тялото си, с тяхното същество! Това е Първият закон: “Да възлюбиш ГОСПОДА на своя БОГ!” Това съм АЗ, ЯХУВЕХ! Това съм АЗ, ЯХУШУА! И това съм АЗ, ИММАЯХ! Повече от всичко или някой на тази земя! Това е обрязване на сърцето, където искате да следвате други закони, не само Десетте Заповеди, но и Законите на Тората, които трябва да се спазват по това време. И АЗ ви обещавам това, когато се подчинявате на всяко МОЕ Слово, което казвам, когато дойде глад, пак ще има манна на земята. Ще изпратя МОИТЕ Свети Ангелите, за да нахранят тези, които трябва да бъдат хранени.