Необичайните употреби на прахосмукачката у дома

4028
Необичайните употреби на прахосмукачката у дома
Снимка: iStock/Guliver

Оказва се, че поддържането на вашите килими чисти е само едно от многото неща, които можете да правите с вашата домакинска прахосмукачка!

9 употреби, които може да ви изненадат

Прахосмукачката е един от най-ценните уреди, които можете да притежавате, и не само защото е чудесен начин да поддържате килимите си чисти! Добрият вакуум може да бъде полезен в много различни ситуации. В днешната статия ще проучим някои от по-изненадващите неща, които можете да правите с вашата прахосмукачка, някои от които може би не сте обмисляли преди!

1. Възстановете малки предмети

Случвало ли ви се е да изпуснете нещо много малко върху килима си и веднага да загубите следите му? Прахосмукачката е идеалният инструмент точно за такива ситуации! Издърпайте чорап или единия крак на чифт чорапогащник върху вашата вакуумна приставка, след това включете вакуума и преминете през областта на килима, където сте изпуснали предмета. Вашата прахосмукачка ще изсмуче артикула, а чорапът ще го държи на място за вас.

2. Поправете вдлъбнатините на килима

Има лесен начин да елиминирате вдлъбнатини по килима, които са останали след тежки мебели. Просто поставете кубче лед във вдлъбнатината и го оставете да се разтопи напълно. Оставете килимът да изсъхне известно време, след това вакуумирайте мястото, за да премахнете всяка следа от вдлъбнатината.

НИКОГА не почиствайте тези неща с прахосмукачка

3. Освежете въздуха

Използвайте прахосмукачката си, за да почистите вашите килими и в същото време да освежите въздуха! Преди да започнете да почиствате с прахосмукачка, добавете няколко капки от етеричното масло от лимон (или масло по ваш избор) към памучен тампон. Поставете памучната топка в чашата за прах на вашата прахосмукачка, след което вакуумирайте както обикновено. Въздушният поток през вашия вакуум ще разпръсне аромата на етеричното масло и ще освежи въздуха, докато вървите!

4. Подобряване на симптомите на алергия

Ако изпитвате симптоми на сезонна алергия, докато сте вътре, това може да е знак, че прашецът е навлязъл на закрито. Опитайте да почистите с прахосмукачка релсите на прозорците, решетките и первазите на прозорците, за да премахнете праха, цветния прашец и други алергени. Трябва също да използвате приставката за почистване на прахосмукачката, за да премахнете праха от вентилатори, климатици, вентилационни отвори за отопление и радиатори.

5. Предотвратете пожар

Пожари в сушилнята се случват през цялото време и много от тях са причинени от натрупване на мъх в сушилнята. Отстранете уловителя за мъх от вашата сушилня, след това използвайте инструмента за цепнатини, за да почистите с прахосмукачка всеки мъх, който може да има във вентилационния отвор. Правете това няколко пъти годишно, за да намалите риска от пожар в сушилнята.

6. Освежете матрака си

Толкова време прекарвате на матрака си и искате да запазите миризмата му свежа! Можете да направите това с проста обработка със сода за хляб. Просто съблечете матрака си и поръсете обилно количество сода за хляб върху повърхността.

Тайните на перфектното почистване с прахосмукачка, които не знаехме досега

7. Дезодорирайте почти всичко

Има бърз и лесен начин да дезодорирате почти всичко с помощта на торба за боклук, котешка тоалетна и вашата прахосмукачка. Просто поставете миризливия предмет в торба за боклук, добавете няколко чаши котешка тоалетна към торбата, след което я завържете. Оставете го за няколко часа или до няколко дни, след това извадете предмета и го почистете с прахосмукачка, за да отстраните остатъците или праха. Това е всичко!

8. Грижете се за домашния си любимец

Всеки домашен любимец има различни предпочитания, но много котки и кучета обичат козината им да се почистват с прахосмукачка! Прахосмукачката ще премахне и разхлабената козина. Докато вашият домашен любимец очевидно не се ужасява от вашата прахосмукачка, може да помислите да опитате този съвет!

9. Избършете всичко от прах

Отлагали ли сте бърсането на прах твърде дълго? Намирам за полезно първо да отстраня по-голямата част от натрупания прах с приставката за прахосмукачка на моята прахосмукачка. След това просто минавам през всичко с влажна кърпа, за да отстраня всякакви остатъци!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com