Актьорите от класиката "Ромео и Жулиета" искат огромно обезщетение заради гола сцена (ВИДЕО)

11149
Актьорите от класиката "Ромео и Жулиета" искат огромно обезщетение заради гола сцена (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Звездите от филма „Ромео и Жулиета“ от 1968 г. на Франко Дзефирели съдят Paramount Pictures за „сексуално насилие“ и „измама“ заради гола сцена, в която са били снимани. Оливия Хъси и Ленърд Уайтинг търсят обезщетение на стойност над 500 милиона долара, въз основа на страданията, които според тях са преживели, и на приходите, които продукцията е отчела.

В съдебния иск, който английските актьори – сега на повече от 70 години, твърдят, че режисьорът Дзефирели ги е насърчил да се снимат в голи сцени въпреки предварително дадени уверения, че това няма да им се наложи. Paramount все още не са отговорили публично на твърдението, съобщава BBC.

Уайтинг и Хъси казват, че италианецът, починал през 2019 г., им е казал друго – че ще бъдат облечени в бельо с цвета на кожата им за въпросната сцена в спалнята. Само е сутринта преди снимките Дзефирели заявил, че ще им сложат само грим по телата, като ги уверил, че камерата няма да бъде позиционирана по начин, разкриващ голотата им.

Във финалния вариант на филма по време на сцената за кратко са показани голите задни части на Уайтинг и голите гърди на Хъси. Дзефирели им казал, че трябва да играят голи, "в противен случай филмът ще се провали" и кариерата им ще пострада, твърдят двамата в съдебния иск. Актьорите вярвали, че „нямат друг избор, освен да играят голи с грим по тялото, както се изисква".

Тогава Уайтинг е бил на 16 години, а сега е на 72, докато Хъси е била на 15, а сега е на 71. В иска им холивудското студио е обвинено в сексуална експлоатация на двамата млади актьори и разпространение на голи снимки на подрастващи деца.

В съдебната жалба се казва, че Уайтинг и Хъси са претърпели емоционални щети и психически страдания в продължение на десетилетия в резултат на начина, по който са били третирани. Искът е подаден в петък във Върховния съд на Санта Моника по силата на калифорнийски закон, който временно спира давността.

Почина режисьорът Франко Дзефирели

На 96-годишна възраст почина световноизвестният режисьор Франко Дзефирели. Франко Дзефирели е италиански актьор, режисьор, продуцент, с...

Филмът има огромен успех по онова време и оттогава е показван на поколения ученици, изучаващи пиесата на Шекспир. Продукцията е номинирана за четири Оскара, включително за най-добър режисьор и най-добър филм, като печели два - за операторско майсторство и костюми.

В интервю за Variety през 2018 г. обаче Хъси защити голата сцена. "Никой на моята възраст не е правил това преди", каза тя и добави, че Дзефирели я е заснел с вкус. "Беше необходимо за филма“.

В друго интервю за Fox News, също проведено през 2018 г., тя заяви, че сцената е била "табу" в САЩ, но че голотата е била често срещана в европейските филми по онова време. "Това не беше толкова голям проблем", заяви Хъси. "А Ленърд изобщо не беше срамежлив! В разгара на снимките просто напълно забравих, че не съм облечена“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

След разпит: Освободиха Жерар Депардийо

Световни звезди влизат в журито на фестивала в Кан с тотално полово равенство

Филмът "Зелена граница" на Агнешка Холанд вече е в България

Мария Бакалова ще играе във филм с Райън Рейнолдс и Кенет Брана

"Властелинът на пръстените" се завръща по кината в 4К резолюция

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com