Феноменалният Майкъл Фасбендър в два филма на Киномания-2015

24870
Феноменалният Майкъл Фасбендър в два филма на Киномания-2015

След като за по-малко от месец, обявената прожекция на култовия спектакъл Хамлет с Бенедикт Къмбърбач, успешно продаде Зала 1 на НДК, екипът на Киномания успя да договори още една модерна версия на знаменита Шекспирова пиеса. “Щастлив съм, че след тежки преговори успяхме да се преборим “Макбет” да бъде видяна от българските киномани. Сигурен съм, че зрителите ще оценят достойнствата на продукцията и блестящата игра на Майкъл Фасбендър”, каза директорът на Националния дворец на културата (НДК) Мирослав Боршош и прогнозира препълнени салони на тазгодишното издание.

“Макбет” на австралийския режисьор Джъстин Кързъл с Майкъл Фасбендър и Марион Котийар в главните роли имаше своята премиера на фестивала в Кан. Този най-кинематографичен от Шекспировите текстове не е пренасян впечатляващо на големия екран от версията на Роман Полански през 1971 г. Със забележителната си визия, отдаваща почит към историческите епоси на Куросава, Кързъл прави неповторим филм, в който Майкъл Фасбендър изиграва коронна роля в кариерата си. 38-годишният актьор успява да предаде по феноменален начин пагубната жажда за власт на героя си, подклаждана от неговата съпруга – злокобната лейди Макбет, изиграна от Марион Котийар.

Откриването на Киномания 2015 - едновременно в София и Париж

С родната продукция „Каръци” на режисьора Ивайло Христов се открива КИНОМАНИЯ – 2015 на 12 ноември в София. В същия д...

2015-а определено е съдбовна за кариерата на Фасбендър – след като триумфира в “Макбет”, той разкрива още по-драматични страни от таланта си в изненадващия нов филм на носителя на „Оскар” Дани Бойл - Стийв Джобс. Далеч от тривиалните клишета на биографичното кино, филмът на Бойл разкрива личността на Стийв Джобс от съвсем неочакван ъгъл, а Майкъл Фасбендър за пореден път демонстрира висше актьорско майсторство.

Двата филма ще бъдат показани в рамките на 29-ото издание на “Киномания” в Зала 1 на 22 ноември – от 18:00 и от 20:30 ч. “Макбет” ще бъде в програмите и на другите кина от фестивала, докато Стийв Джобс ще има една - единствена прожекция.

КИНОМАНИЯ - 2015 ще започне на 12-и ноември с “Каръци” на Ивайло Христов и ще продължи до 29-и ноември. Фестивалът ще предложи на феновете си най-качествените нови филми от световното кино, които не са показвани у нас досега, както и “златни класики” в памет на велики режисьори и звезди. По традиция ще бъдат представени наградените ленти от тазгодишните световни фестивали в Берлин, Кан, Венеция и др.

Една французойка, покорила Холивуд

Марион Котияр е удивителна френска актриса, която доста късно привлече вниманието на Холивуд. Дамата е притежателка на Оскар, Сезар и ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com