Гала прожекцията на първия български концертен филм "Мечтите се сбъдват" предизвика истински фурор

1259
Гала прожекцията на първия български концертен филм "Мечтите се сбъдват" предизвика истински фурор
Снимка: Фотограф: Ели Дели

Този уикенд (15-17 март) ще е премиерен за първия български музикален пълнометражен филм "Мечтите се сбъдват", създаден по време на подготовката и реализацията на най-голямото българско събитие в поп музиката – концерта на Графа на НС "Васил Левски" (30 септември 2023). Сред специалните гости на неговата гала прожекция бяха изпълнителите Мария Илиева, Михаела Филева, Тино, Благослав Анастасов (Hayes&Y), актьорите Дани Ангелов, Антон Порязов и Павел Владимиров, писателят Иван Ланджев, журналисти, представители на киносредите и популярни личности.

Фотограф: Ели Дели

Още: Най-мащабното концертно шоу на Графа тръгва на лятно турне

Повече за филма

Силно емоционално и въздействащо е началото на филма, което ни въвежда по интересен и забавен начин в историята на подготовката за грандиозния концерт. Със смелите си и нестандартни решения режисьорът Свилен Славов ни потапя в напрежението на организацията. Зрителят застава рамо до рамо с Влади Ампов – Графа и екипа му, вълнува се и съпреживява всяка стъпка до деня на събитието. Славов си позволява да внесе сюжетен елемент в документалния разказ, което е изненада за всички, но се превръща в ключов фактор, допринасящ за градацията на емоциите. Внимание заслужава и работата на оператора Виктор Добрев, който впечатлява с кинематографския начин на снимане, характерен за повечето западноевропейски продукции.

След всички преживени емоции около организацията зрителят няма търпение да се наслади на резултата от нея. Оттук контрола поема режисьорът на концертната част на продукцията Вито Бонев. Над 20 камери улавят мащаба и всички ключови елементи от шоуто – емоцията на Графа и музикантите му по време на изпълненията, отдадеността и любовта на публиката, мултимедийната сценография, танцьорите, пироефектите, общата еуфория. Големият киноекран позволява дори гледалите концерта на живо да го съпреживеят отново и да го видят от различен ъгъл. Усещането е контрастно на напрежението от първата част на филма. Няма следа от безпокойство, само блясък и наслада за сетивата.

Фотограф: Ели Дели

Тонрежисьорът Боян Ковачев и екипът на студио Zoom стоят зад подготовката на звука във формат 5+1, като постигат оптимално качество, което заслужено извежда напред огромния труд и талант на Влади Ампов и музикантите му.

Прожекциите

"Мечтите се сбъдват" е филм-концерт, който заслужава да се гледа на голям екран, носи невероятен емоционален заряд, чувство за гордост, удоволетворение и радост на зрителя. Прожекциите на "Мечтите се сбъдват" стартират на 15 март в избрани киносалони в София, Варна, Русе, Бургас, Пловдив, Велико Търново, Стара Загора, Видин, Враца, Плевен, Смолян, Хасково, Свиленград, Кърджали и други, разпространяван от Про Филмс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

Мария Бакалова ще играе във филм с Райън Рейнолдс и Кенет Брана

"Властелинът на пръстените" се завръща по кината в 4К резолюция

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино