Гледането на Game of Thrones кара сърцето да....

10278
Гледането на Game of Thrones кара сърцето да....

Изследователят от Калифорнийския университет Брендън Белинджър е измерил скоростта на сърцебиене на зрителите на една от сериите на популярния сериал "Игра на тронове" с помощта на приложението Apple Watch и е установил, че най-интензивно се е съкращавал сърдечният мускул по време на кървавата схватка, пише The Wall Street Journal.

Приложението Cardiogram измерва пулса и съотнася неговите изменения към събитията от външния свят, които биха могли да доведат до ускоряване на сърдечния ритъм или обратно – към неговото забавяне.

И след пиратството, Game of Thrones регистрира рекорд в мрежата

Петият сезон на "Игра на тронове" (Game of Thrones) постави нов зрителски рекорд в интернет", твърди платформата Скай Атлантик (Sky A...

По време на експеримента Белинджър предложил на десет доброволци да гледат осма серия от пети сезон, която съдържа драматичен епизод на гибел.

Когато доброволците започнали да гледат поредната серия, пулсът им бил 84 удара в минута. Според Белинджър такъв показател се обяснява с това, че хората се движели, преди да се настанят пред телевизора, а после пулсът им се снижил до 72 удара за мъжете и 76 удара в минута за жените.

В момента на особено напрегнатия епизод на сблъсък на героите на бойното поле сърдечните показатели нараснали до 92 удара в минута. Белинджър повторил опита и със девети и десети епизод от пети сезон и получил подобни резултати.

Според изследователя експериментът с гледането на сериали трябва да доведе до по-мащабни експерименти и да привлече притежателите на Apple Watch да вземат участие в събирането на информация за изследването UCSF’s Health the Heart study, което анализира информацията от носими устройства.

Разследват изтичането на епизодите от новия сезон на Game of Thrones

Американският телевизионен канал НВО е започнал разследване за това как са попаднали в интернет четири епизода от новия сезон на сериал...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com