X
 
 

Излъчват филма на Леонадро ди Каприо за климатичните промени

1532 0
photo of Излъчват филма на Леонадро ди Каприо за климатичните промени
Снимка: HBO Inc.
Документалният филм "Лед върху огън", режисиран от Лейла Конърс и продуциран от Леонардо ди Каприо, чийто глас води зрителя през цялото време, ще бъде показан на 4 юли от 22:35 часа по HBO.

Спиращата дъха лента, заснета из целия свят, задава въпроса: Обратими ли са климатичните промени? Разглежда многото начини, чрез които можем да намалим вредните емисии и да отстраним въглерод от атмосферата, за да понижим глобалната температура, особено сега, когато сме изправени пред опасно високи нива на метан. Наложително е да спрем климатичните промени, но дали е прекалено късно? Или е предизвикателство, което трябва да приемем? Имаме ли необходимите креативност, изобретателност, далновидност и технологии, за да възвърнем баланса?

"Науката ни казва, че настоящата климатична криза е проблем, който сме създали сами, но също така именно тя може да даде и отговорите за решаването му", споделя Леонардо ди Каприо. Филмите, посветни на климатичните промени, са трудни за гледане и повечето хора не искат да се изправят лице в лице с това, което се случва глобално, защото ги потиска. "Лед върху огън" поставя и въпроса защо подсъзнателно игнорираме темата и защо повечето хора не искат да се замислят над нея. Наред с проблемите, показва и конкретни мерки, с помощта на които можем да обърнем процеса.

"С екипа ми и HBO в този документален филм даваме глас на учените и изследователите, които работят неуморно ден след ден на първа линия в борбата с климатичните промени. Искахме да създадем филм, който подчертава красотата и уникалността на живота на земята и в същото време вдига показва посоката на решенията по отношение на възобновяемата енергия и намаляването на въглеродните емисии. За разлика от други филми по темата, този има за цел не да покаже последиците, ако не променим поведението си, а да покаже как с помощта на отдадени учени можем да подобрим нещата. Надявам се, всеки който го гледа да се вдъхнови и да предприеме дори малко действие, за да защити нашата красива планета", споделя Леонардо ди Каприо.

Най-малкото, което може да направи всеки един от нас, е да спре поне за миг да игнорира темата и да се информира. "Лед върху огън" няма да ви остави безнадеждни, а напротив, ще ви вдъхнови.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители