Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Морган Фрийман: Аз не насилвам жени

26 май 2018, 17:00 часа • 3556 прочитания

Морган Фрийман, който беше обвинен в сексуален тормоз от няколко жени, отговори на обвиненията с голямо изявление, пише сайтът на списание "Върайъти".

Чрез своя говорител Стан Розенфилд, Фрийман заяви: „Аз съм разочарован, че трудът на моя 80-годишен живот е подложен на риск да бъде закопан само с едно мигване. Всички жертви на насилие или тормоз заслужават да бъдат чути. И ние трябва да ги изслушаме. Но не е честно да приравняваме ужасни инциденти на сексуално насилие с неразбрани комплименти или грешно разбрано чувство за хумор.

Признавам, че съм човек, който се опитва да накара и жените, и мъжете около себе си да се чувстват спокойни и оценени. Често се шегувам с тях и им правя комплименти, като смятам, че правя това по един добър и забавен начин. Явно невинаги се е разбирало. За това и се извинявам и ще продължа да се извинявам на всеки, когото съм разстроил, макар и неволно.

Но и искам да е ясно, че не създавам нездравословна работна среда. Аз не насилвам жени. Не предлагам назначения за секс. Всички обвинения и предположения в тази насока са и ще бъдат фалшиви“, заявява Морган Фрийман.

Си Ен Ен предаде, че осем жени са заявили, че Фрийман създава нездравословна работна среда чрез чести сексуални коментари и нежелано докосване. В четвъртък той проведе брифинг, за да се извини.

„Всеки, който ме познава и е работил с мен знае, че аз не съм човек, който преднамерено обижда или с ясна цел кара хората да се чувстват некомфортно. Извинявам се на всеки, който се е почувствал неудобно или е възприел поведението ми като неуважително – това никога не е било нарочно“, заявява още актьорът.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес