Почина актьорът Микаел Нюквист

9656
Почина актьорът Микаел Нюквист
Снимка: Getty Images/Guliver

На 56 години почина шведският актьор Микаел Нюквист, познат на зрителите от шведската екранизация на детективския роман "Момичето с татуирания дракон".

Причината за смъртта е рак на белия дроб, съобщи сп. "Холивуд рипортър", позовавайки се на съобщение на семейството на актьора.

Почина актьорът, изиграл главната роля в "Ало, ало"

Британският актьор Гордън Кей, известен с ролята си на Рене Артоа в комедийния сериал "Ало Ало", почина на 75-годишна възраст. Информа...

Микаел Нюквист роден 8 ноември 1960 в Стокхолм. Той играе ролята на детектива журналист Микаел Блумквист във филмовата адаптации на трилогията "Милениум" на писателя Стиг Ларшон - "Момичето с татуирания дракон", "Момичето, което си играеше с огъня" и "Момичето, което взриви въздушната кула", припомня БГНЕС.

След успеха на шведската версия на „Момичето с татуирания дракон“, Нюквист участва и в няколко американски блокбастъра. Той бе злодеят в „Мисията невъзможна: Режим Фантом“ (2011) с Том Круз, както и в „Джон Уик“ (2014) с Киану Рийвс.

Авторът зад трилогията „Милениум“, която носи името на независимия вестник на Блумквист, Стиг Ларшон почина през 2004 г., а смъртта му още не е напълно изяснена и някои имат съмнения, че е свързана със собствената му работа като разследващ журналист. Ларшон така и не доживя да види публикувани книгите си – първият роман излезе през 2005-а.

У нас „Момичето с татуирания дракон“ се появи под заглавие „Мъжете, които мразеха жените“, което е и точен превод на оригиналното шведско название.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино