Показват последния филм на Робърт Редфорт като актьор на Киномания

3763
Показват последния филм на Робърт Редфорт като актьор на Киномания
Снимка: Киномания

Едни от най-горещите филмови хитове от цял свят ще имат възможност да видят зрителите на Киномания 2018. Те са включени в традиционната вече рубрика "Фестивал на фестивалите", която показва най-актуалното от киното през тази и изминалата година.

Сред горещите хитове тази година се нарежда и последния филм с участието на Робърт Редфорд "Старецът и оръжието". Режисьор на продукцията е Дейвид Лауъри, а филмът е създаден по статията на Дейвид Гран в "The New Yorker". Робърт Редфорд обяви, че това ще бъде последният му филм като актьор, а самият филм е забавно криминале за банковия обирджия Форест Тъкър, прославил се като един от най-скандалните обирджии за миналия век.

Хавиер Бардем и Пенелопе Крус в нов общ филм на КИНОМАНИЯ

Съпрузите Хавиер Бардем и Пенелопе Крус ще видим отново заедно на екран във филма "Всички знаят". Единствената прожекция на лентата, в ...

Два филма с френската звезда Жюлиет Бинош ще покаже 32-то издание на кинофорума. Японско-френската продукция "Видение" е с режисьор и сценарист Наоми Кавасе и е считана за най-личната й творба. Френска писателка отива в Япония, за да търси билката "видение", която може да бъде намерена веднъж на 997 години и за която се смята, че потиска слабостта и агонията у тези, които са я опитали. Красив и създаден с много въображение филм за чудото, желанието и единението с друго човешко същество.

Талантливата Жюлиет Бинош блести и във филма на Клер Дени "Живот нависоко" с Робърт Патисън в главната роля. Действието на филма се развива в космоса, дестинацията е близка до земята черна дупка, а екипажът е съставен от опасни затворници...

Руни Мара - друга млада, но вече доказала актьорските си качества актриса, изпълнява главната роля във филма "Мария Магдалена" на режисьора Гарт Дейвис. Изключителният Хоакин Финикс пък е в ролята на Исус от Назарет.

Звездното присъствие в 32-тото издание на фестивала е допълнено и от Джулиан Мур в ролята на Глория Бел – жена на средна възраст с вече пораснали деца, която копнее да открие подходящия мъж, но внезапно открива удоволствието да се радваш на собствената си компания. Едноименния филм "Глория Бел" е на чилийският режисьор Себастиан Лелио, който е тазгодишният носител на "Оскар" за чуждоезичен филм.

Богата френска програма за 32-то издание на Киномания

От 16 ноември до 2 декември, традиционно в рамките на Киномания ще се проведе 8-мото издание на Френския филмов фестивал, организиран о...

Не е за пропускане и военният "Курск" с режисьор Томас Винтерберг, който детайлно пресъздава трагедията, свързана с потъването на ядрената подводница "Курск" през август 2000 г. Филмът е почит към жертвите и оцелелите и е с участието на Колин Фърт, Леа Сейду, Макс фон Сюдов и др.

Почитателите на седмото изкуство ще оценят и филмите "Червено" на аржентинския режисьор Бенхамин Найщат, който разкрива събитията през 70-те и началото на 80-те години в Аржентина - време на военна диктатура, в което много хора изчезват безследно, както и черно-белият "3 дни в Киберон" с режисьор и сценарист Емили Атеф, в основата на който е интервю и фотосесия, които легендарната актриса Роми Шнайдер дава в рехабилитационна клиника и което ще се окаже последното преди преждевременната й смърт. Три дни, изпълнени с романтични желания, професионална амбиция и жажда за живот.

В ролята на Роми Шнайдер се превъплъщава Мари Беумер, която получи номинация за най-добра актриса от Европейските филмови награди преди дни. Самата Роми Шнайдер щеше да навърши 80 години през 2018 г. и това е още един повод филмът да е включен в селекцията на фестивала.

Билетите са в продажба на касите на НДК, както и онлайн на tickets.ndk.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

"Властелинът на пръстените" се завръща по кината в 4К резолюция

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Документален филм за големия кинокритик Тони Андрейков представят в кино "Влайкова"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино