Революционен филм за Шерлок Холмс скоро ще бъде показан

11386
Революционен филм за Шерлок Холмс скоро ще бъде показан
Снимка: Getty Images/Guliver

Считан за отдавна изгубен филм, посветен на Шерлок Холмс, се очаква скоро да бъде представен пред публика в Париж. Главната роля в него се изпълнява от американския актьор Уилям Жилет. Той  променя начина, по който всички приемат известния герой на сър Артър Конан Дойл.

За американеца се смята, че е далечен роднина на фамилията, която седи зад ножчетата за бръснене „Жилет” (Gillette). Освен това той е писал няколко творби за американската гражданска война и може да се похвали, че е патентовал звук, който наподобява движението на галопиращи коне, разказва BBC.

Наследниците на Конан Дойл нямат права върху Шерлок Холмс

Американски федерален съд лиши наследниците на състоянието на Артър Конан Дойл от авторските права на 50 негови произведения, където ге...

Актьорът се въплатява в ролята на Шерлок за първи път на сцената през 1899 г. и я изиграва повече от 1000 пъти. Жилет се снима и в един в един ням филм, който излиза през 1916 г. От много време се считаше, че той е изгубен. През месец ноември миналата година лентата беше открита в Париж.

Не е пресилено се твърди, че американският актьор представлява Бенедикт Къмбърбач на своето време. Той измисля как великият актьор трябва да се държи, движи и говори. Една от важните характеристики е извитата лула. До този момент в книгите и разкази се говори за черна права лула.

Друг заслужаващ внимание е репликата: „Елементарно, скъпи Уотсън”. До намесата на Уилям Жилет тя никога не се споменава в книгите. За първи път той пише в една от постановките: „Елементарно, скъпи ми друже”. Впоследствие думата друже е заменена с Уотсън.

Трябва да се има предвид, че терминът "елементарно" е включен в речника на Холмс. В него се включва и репликата: "скъпи Уотсън". Но никога и двете в едно и също изречение. По всичко изглежда, че Жилет е събрал двете заедно, а по-късно делото му е било завършено.

Джъд Лоу ще участва в "Шерлок Холмс" 3

Джъд Лоу потвърди участието си във филма "Шерлок Холмс" 3. Лоу разкри, че сценарият на третата част се пише в момента, но продуцентит...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com