София Филм Фест представя в ЧЕЛОПЕЧ програма от нови български филми за ШЕСТА поредна година

1944
София Филм Фест представя в ЧЕЛОПЕЧ програма от нови български филми за ШЕСТА поредна година
Снимка: СФФ

Заповядайте на #КИНО в НЕДЕЛЯ през месец АВГУСТ

7 – 28.08.2022

„София Филм Фест“ отново представя пред публиката на ЧЕЛОПЕЧ ново българско кино! От 7 до 28 август НЕДЕЛНИТЕ вечери са посветени на #КИНОТО в центъра на града, ПЛОЩАД „Освобождение”, със СПЕЦИАЛНО подбрани филми!

ВХОД - С В О Б О Д Е Н!

Програмата се реализира от Арт Фест/София Филм Фест и Община ЧЕЛОПЕЧ, с подкрепата на веригата киносалони Europa Cinemas, Национален фонд „Култура“ и партньорите ни от OMV - България.

* * *

„София Филм Фест в Челопеч“ стартира на 7 август в 21.00 часа с един от най-популярните и обичани нови български филми – „ПЕТЯ НА МОЯТА ПЕТЯ“ на режисьора Александър Косев. Историята, реализирана по сценарий на Нели Димитрова и Валентина Ангелова, среща зрителите с едно изпълнено с енергия младо момиче – Петя Монова. Малко преди началото на учебната година нейните родители я поставят пред неприятен свършен факт – развели са се по взаимно съгласие. Досега смятала семейството си за съвършено, Петя се чувства огорчена и предадена. Тя търси съдействие и подкрепа от баща си и разбира, че той е виновен за развода с майка ѝ – има си любовница и чака дете от нея. Съкрушена, Петя предприема неразумно свободно гмуркане в ледените морски води точно на 4 декември – деня, в който е починала Петя Дубарова. Между живота и смъртта Петя се среща с идола си Петя Дубарова, от която научава ценни уроци… Творческият екип ангажира за ролите великолепни млади актьори - Александра Костова, Алиса Атанасова, Али Вергова, Ясен Атанасов, Мартин Методиев и техни опитни колеги като Албена Павлова, Юлиян Вергов, Васил Банов, Моньо Монев и др.

Продуцентът Николай Урумов ще бъде специален гост и ще представи „Петя на моята Петя“ пред публиката в Челопеч.

* * *

София Филм Фест продължава филмовата традиция в СЕВЛИЕВО с 10-о юбилейно издание през 2022 година!

Севлиево и СФФ Ви канят на КИНО в летните вечери 6-9 юли 2022.  Площад „СВОБОДА” кани жителите и гостите на града на ...

На 14 август в 21,00 часа е началото на прожекцията на „КЪСАТА КЛЕЧКА” – новият филм на опитния режисьор Димитър Петков. Историята ще пренесе зрителите няколко десетилетия назад във времето, в провинциален град в България, в нощта на 28 декември 1979 година. Съветските войски току-що са нахлули в Афганистан. Във въздуха витае страх. Армията е в повишена бойна готовност. Трима милиционери и техният началник се заплитат в една история, която започва с подозрение за изневяра и завършва със смърт. История, в която страхът и подлостта надделяват над разума и достойнството.

Сценарист на филма е Димитър Златинов, оператор и продуцент е Иван Тонев, а ролите са поверени на актьорите Валери Йорданов, Руслан Мъйнов, Китодар Тодоров, Елизабет Марангозова, Никола Стоянов.

* * *

На 21 август от 21,00 часа публиката в Челопеч ще може да види „ПИСМА ОТ АНТАРКТИДА“ на режисьора Станислав Дончев. Главната роля в тази история е поверена на обичаната българска актриса Ирмена Чичикова, която ще бъде специален гост на публиката в Челопеч и лично ще представи филма, създаден по сценарий на Теодора Маркова, Георги Иванов и Невена Кертова.

Диана е самотна майка, която не може да съобщи на осемгодишния си син Ники, че баща му е загинал при катастрофа. Тя лъже детето, че татко му е на експедиция в Антарктида, и от негово име му изпраща писма и колети. Неочаквано в живота ѝ се появява стара приятелка от детството, Мария, която иска да й помогне да преодолее травмата, но Диана не е готова да съобщи истината на сина си и непрекъснато отлага момента. Илюзорният свят първоначално кара Ники да се чувства щастлив, но постепенно лъжата се разраства и децата в училище, начело с Вальо, започват да се подиграват на измислените му истории за Антарктида... В роли ще видим още Симеон Ангелов, Диана Димитрова, Мая Бабурска, Иван Стаменов, Христо Пимпирев.

Още четири забележителни творби ще се състезават за Голямата награда „София – Град на киното“

„Нетърпение“ („Time of Impatience“) е турското предложение в тазгодишния международен конкурс. Режисьорът Айдън...

* * *

На 28 август от 21:00 часа в програмата е включен и най-новият филм на сценариста, режисьор, актьор и продуцент Ники Илиев „ЗАВРЪЩАНЕ ЧАСТ 2“. Любовта на публиката го направи хит в боксофис класациите, а сюжетът е продължение на историята, която киноманите в Челопеч гледаха миналата година на площад „Освобождение“, представена от нейния автор и режисьор.

Познатите герои - четирима приятели от детинство, обединяват сили да запазят плажа и заведението на Бранимир непокътнати, с цел да ги превърнат в тяхно собствено райско кътче, където да се събират всяко лято. За да намерят пари, с които да откупят плажа, Деян, Виктор, Алекс и Бранимир трябва да участват в завършването на първия пълнометражен филм на Ачо, в който той е главен актьор, сценарист и продуцент... В ролите ще видите отново обичани български актьори - Александър Кадиев, Бойко Кръстанов, Башар Рахал, Орлин Павлов, Диляна Попова, Райна Караянева, както и Ники Илиев, който ще бъде специален гост в Челопеч и лично ще представи новата среща с героите на „Завръщане част 2“!

* * *

Очакваме Ви на КИНО на ПЛОЩАД „ОСВОБОЖДЕНИЕ”!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Документален филм за големия кинокритик Тони Андрейков представят в кино "Влайкова"

Новият филм на Константин Божанов е в секция "Особен поглед" в Кан

Обявиха филмите в Кан, които ще се борят за "Златна палма" (СПИСЪК)

Филмът за Доналд Тръмп с Мария Бакалова ще се бори за "Златна палма" в Кан

Гледаме на кино номинирания за наградата LUX филм "На борда на "Адаман" от 12 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com