Тарантино съди сайта, публикувал сценария му за 1 млн. долара

55401
Тарантино съди сайта, публикувал сценария му за 1 млн. долара

Куентин Тарантино подаде иск срещу сайта Gawker за това, че е спомогнал за изтичането в интернет на последния му сценарий. Той го съди за 1 млн. долара.

Режисьорът на "Криминале" обяви миналата седмица, че се отказва да снима "The Hateful Eight" /"Отвратителната осморка"/, след като сценарият му бе публикуван в интернет от анонимни източници.

Таксиджия захапал Куентин Tарантино за гърдите

Режисьорът Куентин Tарантино имал стрнно преживяване преди година. Возел се в такси в Ню Йорк и се скарал с шофьора, който от своя стра...

Сайтът Gawker, който е специализиран в клюки за шоубизнеса и медиите, публикува в статия по този въпрос, в която предлагаше връзки към сайтове, публикували сценария. Този иск стана наложителен заради явното нарушение на авторските права от Gawker и другите обвинени, се казва в текста, предоставен от един от адвокатите на Тарантино.

Режисьорът внесе иск срещу Gawker, но и срещу онези, които анонимно са публикували сценария му, макар и да твърди, че не знае самоличността им. Те ще бъдат преследвани съдебно за нарушаване на авторското право, а сайтът Gawker - за съдействие за нарушаване на авторското право. За всеки иск Тарантино иска по 1 млн. долара обезщетение. До снощи "Gawker" продължава да е отворен, но връзките към сценария са премахнати. В редакционна статия главният редактор на "Gawker," Джон Кук, заявява, че не неговият сайт е изнесъл в интернет сценария. "Някой неизвестен за "Gawker" го е публикувал на сайт, наречен "AnonFiles", друг, също неизвестен на "Gawker" го е публикувал онлайн на сайа Scribd", обяснява Кук.

След като научил за изтичането на информация, "Gawker" публикувал статия, в която съобщава за факта, че сценарият вече е качен в интернет", обяснява той. Според сайта, той е публикувал връзка към сценария, защото "това е информация". "Безкрайно съм обиден, защото след като написах сценария, си позволих да го доверя на шестима души. Това са хора, на които си мислех, че мога да имам пълно доверие.., очевидно не е така", сподели разочарованието си Тарантино миналата седмица в интервю за сайта Deadline.com

Режисьорът допълни, че категорично спира работата по филма: "Няма да го снимам. След като не мога да вярвам на тези хора, значи нямам и желание да заснема направеното до момента. Ще публикувам сценария и ще продължа напред. Имам поне още десет такива истории".

Филмът "Джанго без окови" бе спрян в Китай

Филмът на Куентин Тарантино „Джанго без окови” бе спрян в Китай в деня на своята премиера в китайските киносалони, предаде ...

Източник: БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино