Три „вкусни” филма ни очакват на Киномания

24154
Три „вкусни” филма ни очакват на Киномания

Три кулинарни филма ще радват зрителите на тазгодишната Киномания. По традиция прожекциите ще са придружени с ястия, подобни на тези, които се приготвят в съответния филм.

Селекцията включва „Изискана кухня” на режисьора Кристиан Венсан, създаден по истинската история на личната готвачка на президента Франсоа Митеран. Филмът е за упоритата Ортанз, която се утвърждава в работата си благодарение на несломимия си дух и спечелва сърцето на президента с автентичността на рецептите си, въпреки клопките, които крият коридорите на властта.

Джъд Лоу ще участва в "Шерлок Холмс" 3

Джъд Лоу потвърди участието си във филма "Шерлок Холмс" 3. Лоу разкри, че сценарият на третата част се пише в момента, но продуцентит...

Сладко-киселият „Любов и лимони” пък ще ни запознае с историята на Агнес, която рискува всичко, за да отвори собствен ресторант, но катастрофалното начало я принуждава да омайва сприхавия си съсед Давид, който всъщност е взискателен кулинарен критик, пишещ под псевдонима Лола. Шведската продукция е на режисьора Тереза Фабик.

От „Киномания” са приготвили и „Меню за дегустация” на режисьора Роже Гуал, разказващ за най-прочутия ресторант в света – „Чакула“, на когото предстои да затвори врати завинаги. Този факт събира бившата семейна двойка Марк и Ракел, ексцентрична ирландска вдовица, самотен мъж, новият приятел на Ракел и двама японски бизнесмени, опитващи се да спечелят вниманието на главния готвач.

Всички прожекции за кулинарните филми са в зала 3 на НДК. Цената на куверта е 25 лв. Може да си купите и редовен билет на цена от 10 лв., а на прожекцията ще получите комплимент – чаша вино. Билетите се продават в новия билетен център на НДК.

Киномания 2013 започва на 14-ти и ще продължи до 1 декември. За 27-ти път филмовият маратон ще предложи най-горещите и атрактивни заглавия за последните две години. Традиционно в селекцията са включени чисто нови, непоказвани у нас филми, оценени вискоко от престижните кинофестивали по цял свят. Цените са от 10 и 12 лв., а за пенсионери и учащи – 8 лв.

Авторът на музиката за филма „Преди полунощ” идва в София

Греъм Рейнолдс, написал музиката за филма на Ричард Линклейтър „Преди полунощ”, ще гостува в София. Композиторът ще бъде ча...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино