X
 
 

"Тридесетгодишната война", "Да избягаш от Хитлер" и "Леден мост" по VIASAT HISTORY

1367 0
"Тридесетгодишната война", "Да избягаш от Хитлер" и "Леден мост" по VIASAT HISTORY
Снимка: Viasat History
Да избягаш от Хитлер

Започва в понеделник, 8 октомври, в 21:00 ч.

Брой епизоди: 4 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Escaping Hitler

Ако сте се оказали в окупирана територия по време на Втората световна война, е било въпрос на оцеляване: или е трябвало да намерите начин да избягате, или да бъдете пленени, затворени и в крайна сметка екзекутирани. Оцеляването е зависело от късмета, местните жители и "Пътеките на свободата".

Из цяла Европа Съпротивата е прокарала маршрути за бягство, които са предлагали необходимото, за да изведат представители на Съюзниците до свободата.

Ятаците по тези пътеки са рискували живота си, за да ги държат отворени и да преведат хора през опасните планински вериги в сурови условия и под прикритието на мрака, за да стигнат до Великобритания и да продължат борбата.

Монти Холс разказва невероятни и малко известни истории за "Пътеките на свободата", поемайки по същите пътища 75 години след създаването им, в знак на почит към мъжете и жените, които са ги прокарали. Монти има лична връзка с "Пътеките на свободата" - прачичо му, който е бил пилот през Втората световна война, е бил свален в Северна Африка и ги е използвал, за да оцелее.

Монти е прекарал голяма част от живота си като кралски морски пехотинец - някои от най-известните истории на бягство и укриване са се разказвали в собствения му елитен отряд.

 

Тридесетгодишната война - Желязната ера

Започва в събота, 20 октомври, в 22:00

Брой епизоди: 6 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Thirty Years' War - The Age Of Iron

През 2018 г. гражданите на Европа заедно отбелязват специален юбилей, който все още определя съвременната европейска държавна система - началото на Тридесетгодишната война през 1618 г.

Дори преди 400 години, нашите братя и сестри - католиците и протестантите в цяла Европа - са разбирали, че тази война ще е международно събитие от голяма величина.

 

Леден мост

Вторник, 30 октомври, в 21:00 часа

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Ice Bridge

Мистериозни нови артефакти се появяват в Чесапийк в  САЩ, подобни на останалите от последната Ледена епоха в Европа. Известните археолози Денис Станфорд и Брус Брадли рискуват всичко, за да докажат авангардната си теория как те са попаднали там.

С помощта на нови вълнуващи тестове, археологически разкопки и реалистична 3D компютърна анимация, е възкресено пътешествието на малка група европейски ловци от Палеолита през леден мост до Северна Америка.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално