Вижте емоционалните речи на Оскарите (ВИДЕО)

3244
Вижте емоционалните речи на Оскарите (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

92-рата церемония по връчването на наградите "Оскар" донесоха много емоции на победителите и дори сълзи в очите на публиката. Блясъкът на звездите беше заменен от посланията на актьорите.

Всички всички победители ВИЖТЕ ТУК.

Хоакин Финикс, отличен за най-добър актьор за ролята си в "Жокера", беше искрен и засегна социални проблеми:

"Това изкуство ни дава възможност да използваме гласа си за онези, които нямат глас", продължи той. "Ние се борим за права срещу вярата за това че един вид може да доминира над всичко. Мисля че се откъснахме от естествения свят, станахме егоцентрици, мислим се за центъра на вселената, изсмукваме ресурсите на света. Плашим се от етичната промяна, а когато използваме любовта като движеща сила, можем да измислим системи за промяна на околната среда"..."Бил съм лошо момче, себичен, неблагодарен, много трудно се работи с мен, но ми дадохте втори шанс. Но се вижда, че сме силни, когато си помагаме, а не когато се обвиняваме за минали грешки. Това е и най-доброто, което може да направи и човечеството".

Вижте цялата му реч в следващото видео:

Брат Пит получи първият си Оскар - за поддържаща роля в "Имало едно време в Холивуд":

"Казаха ми, че имам само 45 секунди да говоря, което е с 45 секунди повече от предоставените от Сената на Джон Болтън по време на импийчмънта на президента Тръмп...Така че мисля, че може би Куентин трябва да направи филм за това кога възрастните в крайна сметка постъпват правилно", каза той.

"Тарантино доказа, че е оригинален, единствен и филмовата индустрия ще бъде много по-бедно място без него. Лео, винаги ще те подкрепям", обърна се още Брад Пит към колегата си Леонардо ди Каприо.

Пит добави, че е много разочарован от това, което се е случило тази седмица и намекна, че може би ще се оттегли за кратко от екрана: "Сега е време да изчезна за кратко и да се върна към създаването".

"Това е за децата ми. Правя за вас всичко, което мога. Обожавам ви!", завърши той

Цялата му реч можете да видите в следващото видео:

Режисьорът Пон Джун-хо бе отличен за най-добър режисьор за филма "Паразит". Южнокорейската продукция бе отличена и за най-добър чуждоезичен филм, както и за най- добър сценарий. Вече някои критици се обявиха против наградите, заявявайки, че това е по-скоро политически дадена статуетка, а не заслужена заради филмовите достойнства на лентата.

Пон Джун-хо не скри вълнението си, а екипът му дълго не успя да се успокои:

"Когато бях малък и учех кино, имаше една поговорка, която издълбах дълбоко в сърцето си:" Най-личното е най-креативното. Този цитат е от нашия велик Мартин Скорсезе", каза Пон и предизвика овации за Скорсезе. След това допълни: "Куентин, обичам те". По-късно добави, че би искал да раздели трофея на пет с всички номинирани.

Лора Дърн беше истинска щастливка, завоювала наградата за поддържаща роля за изпълнението си в "Брачна история". Тя не просто победи актриси като Скарлет Йохансон, Флорънс Пю , Марго Роби и Кати Бейтс, но го направи на рожденния си ден. Дърно посвети отличието на родителите си - актьорите Брус Дърн и Диан Лад, с която дойде и на Оскарите. Вижте емоционалната й реч за вярата и силата на семейството:

Рене Зелуегър, по-красива от всякога, получи Оскар за главна женска роля и не скри почитта си към Джуди Гарланд:

"Въпреки че Джуди Гарланд не получи тази почит приживе, аз съм сигурна, че този момент е заслужено продължение на нейното наследство.", каза тя.

Тя отправи и думи на възхвала към всички жени, чиято роля за формирането на обществото ни остава все така непризната.

Вижте цялото й емоционално изказване в следващото видео:

Хилдур Гуднадотир опосвети Оскара си за най-добра музика към филма "Жокер" на жените: "На момичетата, на жените, на майките, на дъщерите, които чуват музиката, в която се бълбука - моля, проговорете. Трябва да чуем вашите гласов", каза тя. 

Вижте цялото й емоционално изказване тук:

Елтън Джон беше силно развълнуват за наградата за най-добра и оригинална песен. Това е сбъдната мечта, каза той и изпрати цялата си любов на семейството си.

Емоциите на вечерта бяха подсилени и от изпълнението на Били Айлиш, по време на което беше отдадена почит към Кърк Дъглас, който преди дни почина на 103 години, както и към носителя на "Оскар" за документален филм – баскетболната звезда Коби Брайънт, който загина при катастрофа с хеликоптер заедно с дъщеря си и още седем души.

Вижте изпълнението тук:

На финала не можем да пропуснем завръщането на Еминем, което беше прието някак странно от по-младото поколение. Може би защото "Lose Yourself" e от друго време.

Ето изпълнението, преценете сами:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

"Властелинът на пръстените" се завръща по кината в 4К резолюция

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Документален филм за големия кинокритик Тони Андрейков представят в кино "Влайкова"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино