Държавата и обществото са в дълг към своята армия

26514
Държавата и обществото са в дълг към своята армия
Снимка: БГНЕС

Държавата и обществото са в дълг към своята армия. Това каза президентът Росен Плевнелиев след церемонията по удостояване с висше военно звание на офицери от Българската армия, предаде БГНЕС.

Президентът отбеляза, че през последните няколко години значително нараснаха изискванията към въоръжените сили, а бюджетът за отбрана като процент от БВП на държавата прогресивно намалява. Плевнелиев подчерта, че процесът на трансформация не бива да спира. "Той трябва да се адаптира към реалностите на динамично изменящата се среда за сигурност", смята държавният глава.

Плевнелиев подчерта, че модернизацията и хората са двата ключови аспекта, гарантиращи изграждането на необходимите отбранителни способности и успеха на трансформацията като цяло. "За модернизацията сме длъжни да впрегнем всички възможности, в това число сериозен допълнителен финансов ресурс от държавата, защото бюджетът на МО такъв, какъвто е, не е достатъчен за мисията, която ние имаме за модернизация на българската армия. Държавата трябва да се фокусира и да отдаде допълнителен ресурс", каза той.

Отиваш при една овца да я питаш, ще ти каже ГЕРБ ни даваха 40 лева на глава, тези ни дават 4.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод средствата, отделяни за животновъдите по време на неговото управление и сега....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com