Колкото и да сме демократична държава, в МВР си виновен до доказване на противното

5340
Колкото и да сме демократична държава, в МВР си виновен до доказване на противното
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Това заяви зам.-председателят на СФСМВР Илия Кузманов относно усещането сред полицаите дали държавата ги защитава на работа.

Може би за това вина има и Министерството на вътрешните работи. Причините обаче се почват през образованието, мине се през политическото говорене и усвояването на пари за интеграцията на тази общност от десетки неправителствени организации, каза Кузманов, коментирайки пред Нова телевизия поредните случаи на бити полицаи – например този в Сливен от миналата седмица. Тогава, при пореден сигнал за висока музика – в ромския квартал "Надежда", бяха ранени леко след сбиване четирима полицаи, а МВР наложи режим на блокада за почивните дни в квартала и проверяваше документите на всички влизащи и излизащи от там. Бяха арестувани и 10 души, четирима вече са с мерки за неотклонение.

От Царя съм научил едно нещо, от този университет, дето ми се подиграват някой път - на такива срещи не ям

Това каза премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос какво е било основното блюдо на масата, предназначена за него по време на 12-ата ...

Колкото и да сме демократична държава, в МВР си виновен до доказване на противното – това демотивира колегите, добави Кузманов, като посочи за виновни за това "десетките НПО", които веднага тръгват да обвиняват за превишаване на силата. За да се стигне до употреба на сила, някой нещо не е изпълнил в правовия ред на държавата, каза полицаят.

На въпрос относно политическото говорене и да даде конкретен пример, Кузманов отговори: "То е очевидно". Той добави, че политически лидери ухажвали ромските гета, но отново не посочи конкретни имена.

Не мога да кажа, че има чадър, защото не разполагам с такива факти. Вижда се обаче толериране на тази общност, защото те се мислят за безсмъртни – от това страдаме всички, заяви Кузманов.

За финал полицаят коментира случая в Славяново, като каза следното: "Независимо от качеството на доказателствата, след като е хващан толкова пъти, все е било достатъчно за една по-сериозна присъда".

Ако следваме тенденциите и аз ще остана кратко

"Ако следваме тенденциите и аз ще остана кратко, но се надявам да си свърша добре работата." Това каза новият председател на Фонд за ле...

Още в края на миналата седмица, Фондация "Общество и сигурност" излезе с официална позиция за "ромското включване" - във Facebook: "И докато продължаваме с тези лицемерни действия и мерки за ромско включване, последните стават все по-капсулирани и маргинализирани, а полицаите все по-често ще трябва да да противодействат на нападения с брадви, сатъри и пейки. И това е проблем не само на българската полиция, но и на българското общество".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЦИТАТИ:

Имаме джуджета, нотариуси, елфи - тук стана като приказен свят в България

Международният валутен фонд е горският (ВИДЕО)

ПП-ДБ са нещо като съветски реотани - бавно загряват

Никой не се сети, че утре е 8 март, пък преговорният екип на ГЕРБ, е женски

Премиерът Денков се изпързаля като сапун в турска баня (ВИДЕО)

Ако всеки обича някого, никой не обича парламента

Или правим нещо истинско, както жените обичат да казват - брак, или повече не става така (ВИДЕО)

Случаят „Нотариуса“ показва, че има политически чадър

Казана дума, хвърлен камък. Да, ще си тръгна

Не ме питайте за ротацията, нищо не мога да ви кажа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Цитати